• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 /ritzau/

En sejr fra sensationen - kan detronisere giganten

Foto: Getty Images

En sejr ude over Angers søndag vil gøre Lille til fransk mester for første gang i ti år og femte gang i alt.

Af /ritzau/

I 2017 gjorde AS Monaco det. Afsporede Paris Saint-Germains TGV-mesterskabstog, som siden 2012/2013 ellers er buldret forbi al modstand på sin vej mod titlen år efter år.

De seneste otte sæsoner har PSG taget syv mesterskaber, men i år har Lille muligheden for at forpurre endnu en mesterskabsfest i hovedstaden.

Inden søndagens sidste spillerunde i Ligue 1, Frankrigs bedste række, topper Lille tabellen et enkelt point foran PSG. Skæbnen er altså i den nordfranske klubs egne hænder.

Triumfen skal sikres på udebane mod Angers. Normalt ikke en ønskeposition at skulle spille på fremmed græs, men et kig på Lilles sæson viser, at det faktisk nærmest er en fordel.

- Vores kurs mod mesterskabet er blevet bygget på udebanepræstationer. Vi skal bare holde fast i det, siger holdets cheftræner, Christophe Galtier, ifølge AFP inden ligaafslutningen.

Faktum er nemlig, at mens Lille på eget græs har hentet 10 sejre i 19 kampe i sæsonen og i alt 37 point, er man ligaens bedste udehold. 13 sejre i 18 udekampe og 43 point er det blevet til.

Inden sæsonen havde de fleste eksperter nok peget på andre hold end netop Lille, hvis nogen skulle forhindre endnu et PSG-mesterskab.

Klubber som Lyon, Marseille og Monaco har på papiret større stjerner på holdet og et højere budget end Lille.

Topholdets topscorer er den tyrkiske veteranangriber Burak Yilmaz, der fylder 36 år til juli. Med 15 mål har han vist sig flot frem, men succesen bunder i den gamle kliché om, at holdet er stjernen.

Hvis holdet har endnu en sejr i sig, vil overraskelsen være en kendsgerning.

Med superstjerner som Neymar og ligatopscorer Kylian Mbappé vil det være en stor skuffelse for stenrige PSG at gå glip af et mesterskab.

Holdet har præsteret meget ujævnt i denne sæson, og kort før nytår blev cheftræner Thomas Tuchel fyret.

Han blev erstattet af Mauricio Pochettino, men det har ikke helt fået bugt med slingrekursen, så storklubben er afhængig af, at Lille flopper søndag.

- Vi er nødt til at tro på, at det er muligt. Vi skal sørge for at gøre vores job og vinde i Brest og så se, om Lille løber ind i problemer, siger PSG-træneren ifølge AFP.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020