Video : Tipsbladet
Superliga

Uro i Brøndby: Hooligans angreb politiet

Der opstod uro udenfor Brøndby Stadion efter søndagens mesterskabsbrag, hvor tre personer er blevet anholdt indtil videre, mens en politimand er blevet ramt af sten.

Den store guldfest blev aflyst i Brøndby søndag, og efter kampen mellem Brøndby IF og AGF var der søndag aften nok at se til for politiet. 

Københavns Vestegns Politi har efterfølgende gjort status over de voldsomme begivenheder omkring Brøndby Stadion. 

- Efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og AGF opstod der uro, da hooligans forsøgte at nå frem til udebanefans, og der blev kastet blandt andet romerlys. Politiet lagde sig imellem, så hooligansene ikke nåede frem til udebanefansene. I forbindelse med aktionen gjorde politiet brug af tåregas, politistave og politihunde.

- Efterfølgende angreb hooligans flere gange politiet, og af hensyn til udebanefansenes sikkerhed, måtte de vente en længere periode på Brøndby Station, skriver Københavns Vestegns Politi. 

Ekstra Bladet skrev søndag aften, at en del medrejsende AGF-fans var fanget inde på Brøndby Stadion, fordi vagterne af sikkerhedshensyn ikke kunne lukke dem ud. 

- Langt de fleste fodboldfans, vi mødte i dag, var til fest og hygge. Desværre var der en mindre gruppe, der ville ballade, og de blev håndteret, siger politiinspektør Tenna Wilbert. 

Københavns Vestegns Politi oplyser endvidere, at uroen omkring Brøndby Stadion 'efter nogen tid blev bragt til ophør', og at i alt tre personer blev anholdt under optøjerne. 

Politiet oplyser desuden, at man vil fortsætte med at gennemgå overvågningsvideoer og andet materiale, hvilket sandsynligvis vil resultere i yderligere anholdelser. I forbindelse med søndagens politiaktion blev en politimand ramt af sten, og han har pådraget sig mindre skader. 

Tipsbladet har mandag morgen været i kontakt med Københavns Vestegns Politi, som endnu ikke har nye oplysninger om yderligere anholdte. Politiet kunne heller ikke oplyse, hvornår de sidste AGF-fans kunne forlade Brøndby Stadion.