Video : Tipsbladet
Superliga

Uwe Rösler kommenterer tumult: Husk hvad der skete

Uwe Rösler sætter ord på, hvad der foregik efter slutfløjt, hvor han var involveret i noget tumult. Han afviser at have hånet Brøndby eller Brøndbys fans.

BRØNDBY STADION (Tipsbladet): Der kom pludselig nogle følelser i kog efter slutfløjt af søndagens drama på Brøndby Stadion.

Cheftræner i AGF, Uwe Rösler, forlod banen og råbte i den forbindelse “yes!” for at udtrykke sin glæde ved sejren. Og det blev tilsyneladende opfattet som hånende mod Brøndby, for pludselig eskalerede situationen, og Brøndbys reservemålmand Thomas Mikkelsen var involveret og tydeligt rasende.

I mixed zone efter kampen afviser Uwe Rösler, at han ville træde Brøndbys spillere over tæerne.

- Jeg gjorde det ikke mod nogen spillere. Jeg gav spillerne og trænerne hånden. Jeg ved ikke, hvad der skete. Selvfølgelig er der følelser. For fire uger siden var vi i samme situation, så vi ved, hvordan det føles at tabe en så afgørende fodboldkamp, hvor medaljer er på spil. Jeg ville ikke gøre noget harm. Jeg gav dem hånden og var sportslig, men i fodbold skal vi også have lov til at vise følelser,

Spurgt, om han kunne forstå, hvis det blev tolket som mangel på respekt, henviser han til gengæld til, at der før har været dårlig stemning mellem hans og Jesper Sørensens mandskab.

- Måske har I en kort hukommelse, men vi havde nogle intense kampe i pokalen, siger han og tilføjer:

- Jeg råbte “yes!”. Det skal være tilladt i fodbold at vise følelser efter en sejr i fodbold. Jeg er ansat af AGF og jeg har et stort ansvar over for vores fans.

Din chef Jacob Nielsen kaldte det upassende. Mener du, at det var den rette måde at vise, hvad AGF er?

- Jeg har lige sagt, at vi havde to pokalkampe. Husk, hvad der skete der.

Hvad skete der? Kan du forklare det?

- Nej. Det må være dårlig hukommelse.

Ondt blod tidligere
Tipsbladet kan dog hjælpe med en reminder. Efter at AGF slog Brøndby ud af pokalturneringen i efteråret, var Uwe Rösler forundret over, at Jesper Sørensen mente, at AGF trak tiden.

I den forbindelse sagde AGF-bossen, at Brøndby-træneren burde “kigge mod København og følge Jacob Neestrups eksempel i forhold til at agere med klasse” og hentydede også til en anden uspecificeret kommentar fra Jesper Sørensen, som han ikke var tilfreds med.

Trods den rivalisering, der har været klubberne imellem, føles søndagens sejr ikke som mere end tre point, siger Uwe Rösler.

- Nej. Jeg har ondt af Brøndby, men jeg må også have lov til at have en følelsesmæssig reaktion efter kampen. Jeg sagde “yes”. Jeg gav alle hånden. Jeg anerkendte fansene. Sådan er det, siger han.

AGF-træneren var desuden meget stolt af sit mandskab. 

- Vi har haft det hårdt i Mesterskabsspillet. Vi har kæmpet os tilbage efter pokalfinalen og har fået gode spillere tilbage fra skade. Vi har været afgørende for sæsonen i de seneste to kampe, og ingen kan sætte en finger på os og hævde, at vi har været uprofessionelle. Tværtimod. Vi har været meget professionelle og jeg er meget glad for vores spilleres respons i de seneste to kampe.

AGF vandt kampen 3-2. Århusianerne slutter på femtepladsen i Superligaen, mens Brøndby ender som nummer to.