Video : Tipsbladet
Superliga

Vanvittigt: FC Nordsjælland scorer 40 millioner

Endnu er vognlæs millioner ruller ind i FC Nordsjælland.

De må knibe sig selv i armen i FC Nordsjælland i øjeblikket.

Farum-klubben er ved at sælge Ernest Nuamah til Olympique Lyon for mere end 200 millioner kroner, og det beløb smadrer transferrekorden i dansk klubfodbold. Men som om det ikke var nok, ruller endnu et vognlæs millioner snart ind i Farum.

40 millioner for at være helt præcis.

Søndag aften har AFC Ajax solgt Mohammed Kudus til Premier League-klubben West Ham United, og ifølge den hollandske avis De Telegraaf betaler "The Hammers" 345 millioner kroner for den tidligere FC Nordsjælland-stjerne.

Mohammed Kudus har selv spillet en meget aktiv rolle i afsøgningen af transfermarkedet og jagten på en ny klub, der er fundet sted i overensstemmelse med Ajax, hvor den ny sportsdirektør Sven Mislintat ifølge Tipsbladets oplysninger var opsat på at sælge ghaneseren for at finansiere store rokader i klubben.

Flere Premier League-klubber har ifølge Tipsbladets oplysninger været i spil til Kudus' signatur, herunder Chelsea, der var inde i billedet, efter den tidlige favorit Brighton valgte ikke at honorere Kudus' krav.

Men det blev altså West Ham, der ligesom Ajax har en ny, tysk sportsdirektør, som løb med den attraktive midtbanespiller.

Da FC Nordsjælland solgte Kudus til Ajax for rundt regnet 75 millioner kroner for tre år siden, sikrede Farum-klubben sig en videresalgsklausul på 15 procent, og den kaster nu en kæmpe milliongevinst af sig.

FC Nordsjælland skal have 15 procent af 270 millioner kroner, som er det beløb, Ajax har i overskud på Kudus-handlen, når man har fratrukket de 75 millioner, klubben selv betalte. Det betyder, at FC Nordsjælland indkasserer i omegnen af 40 millioner kroner på søndagens aftale med West Ham.

Lægger man det sammen med Nuamah-handlen, står FC Nordsjælland til at blive tæt på 250 millioner kroner rigere i den kommende uge.

Der skulle nok være råd til en ny spiller eller to inden transferdeadline på fredag for et FC Nordsjælland, der søndag aften vandt overbevisende 3-0 over FC Midtjylland og har flere spændende navne til overvejelse.