Video : Tipsbladet
Superliga

Var det dødsstødet til FC København-stjerne?

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-opgøret mellem FC København og Silkeborg IF.

PARKEN (Tipsbladet):

FC København - Silkeborg IF 2-0 (1-0)

1-0 Denis Vavro (44.)

2-0 Jordan Larsson (61.)

Kampens bedste:

FC København:
Peter Ankersen forlader FC København efter denne sæson, og det lyser ud af ham, at han vil slutte godt af i sin hjerteklub. I første halvleg var veteranen et af få lyspunkter for FCK og viste nøjagtig den attitude og den ild i øjnene, alt for mange af hans holdkammerater manglede. Også plusser i bogen til Andreas Cornelius og Jordan Larsson, der gjorde mange gode ting i FC Københavns offensiv. 

Silkeborg IF:
Gæsterne havde masser af boldbesiddelse i Parken, og det skyldtes langt hen ad vejen, at Silkeborg vandt slaget om midtbanen. Det gjorde udeholdet ikke mindst takket være Mark Brink, der som få evner at tage temperaturen på en fodboldkamp og svinge dirigentstokken. Brink er noget nær umulig at pille bolden fra, og han laver næsten aldrig en fejlaflevering. En fattigmands Luka Modric. 

Kampens værste:
Så snart Rasmus Falk er klar igen, stryger han direkte tilbage i FC Københavns startopstilling - der er slet ikke noget at tænke over for Jacob Neestrup. William Clem formåede på ingen måde at gribe chancen denne søndag i Parken. FCK-talentet haltede efter i både tanke og handling, og alt for ofte blev han overløbet på midtbanen. Heller ikke med bolden for fødderne formåede Clem at gøre en forskel med skarpe pasninger. 

Hos Silkeborg var Pelle Mattsson en særdeles dyr herre. Midtvejs i første halvleg ragede han en advarsel til sig for en meget voldsom nødbremse, og efter en time forærede han FCK en scoring med en håbløs aflevering. Av!

Kampens detalje: 
Hvis Peter Ankersen fik hvidløg til aftensmad lørdag, vil William Clem kunne bekræfte det. Kort inde i første halvleg fik den unge midtbanespiller en rasende Ankersen lige i smasken og måtte lægge øre til en kæmpe skideballe. Den rutinerede højre back mente tydeligvis ikke, at Clem havde gjort sit arbejde ordentligt, da Ankersen måtte begå et professionelt frispark og trække en advarsel efter bare ni minutter, og veteranen afregnede ved kasse ét over for holdkammeraten. Sådan kan bølgerne gå højt i en fodboldkamp.

I en lidt anden boldgade - var det dødsstødet for Scott McKenna i FC København? Den formsvage stjernespiller var sat på bænken, og med godt en måned til kontraktudløb kunne det godt være et vink med en vognstang om, at McKenna ikke er en spiller, man vil gå videre med i FCK. Skotten er hverken ung eller billig, så han skal levere - det har han ikke gjort.