Foto: Imago
Superliga

Stemte ikke på Grabara: Silkeborg-målmand er bedst

Kamil Grabara hentede en knusende sejr i Det Gyldne Bur-afstemningen, men det var uden stemmer fra Vejle Boldklubs Nathan Trott, der i stedet har et rigtigt godt øje til Nicolai Larsen fra Silkeborg IF.

Det var ikke den store overraskelse, at Kamil Grabara i december endte med at vinde Det Gyldne Bur. 

Tipsbladet indsamlede stemmer fra de 24 førstemålmænd i Superligaen og 1. division, og resultatet blev en knusende sejr til Kamil Grabara, der hentede 57 ud af 69 mulige point i afstemningen. 

En af de få målmænd, der ikke stemte på FC København-stjernen, var Vejle Boldklubs Nathan Trott. Lejesvenden fra West Ham valgte i stedet at give maksimumpoint til Nicolai Larsen fra Silkeborg IF, mens Trott også gav stemmer til Patrick Pentz og Andreas Hansen fra henholdsvis Brøndby IF og FC Nordsjælland. 

- Jeg synes helt sikkert, at Grabara selvfølgelig er en topmålmand. Men ud fra mine oplevelser i min korte tid i ligaen, og de præstationer fra målmænd, jeg har spillet imod, har jeg valgt de målmænd, som jeg synes har haft en god sæson i ligaen, lyder svaret fra Nathan Trott, da Tipsbladet spørger Vejle-profilen om beslutningen om ikke at give stemmer til den suveræne vinder. 

- Grabara er selvfølgelig en topmålmand, og han har været i ligaen længe, så der er mange, der vælger ham på baggrund af det, han har præsteret indtil videre. Men jeg har valgt målmændene ud fra mine egne oplevelser i de kampe, hvor jeg har spillet imod dem. Så jeg har ikke noget særligt imod ham.

Hvad er det, der i dine øjne gør Nicolai Larsen til den bedste målmand i Superligaen?

- Han har bare været en shot stopper på et højt niveau i de kampe, jeg har set ham. Jeg synes, at han spillede virkelig godt, da vi mødte dem på udebane.

- Jeg har også set nogle af deres andre kampe, og jeg synes, at han har været en af deres bedste spillere indtil videre i den her sæson. Jeg er en stor fan af ham indtil videre, og jeg synes bare, at han er en topmålmand, siger Nathan Trott. 

Nathan Trott måtte selv nøjes med seks stemmer i afstemningen, selvom Vejle-målmanden rent statistisk faktisk gav de øvrige Superliga-keepere baghjul i efteråret

Startede karrieren som venstre back
Trods de gode præstationer fra Nathan Trott i efteråret har Vejle Boldklub overvintret under nedrykningsstregen i Superligaen. Den 25-årige målmand har dog stor tiltro til, at Vejle kan sikre overlevelse i løbet af foråret. 

- Vi skal bare fortsætte med at spille, som vi gjorde i de sidste fem-seks kampe. Vi skal sørge for at hente point, når vi kan. Vi skal have fuldt fokus i kampene og ikke give nemme mål væk. Selvfølgelig skal vi også udnytte vores chancer foran mål. Vi er ikke et af de bedste hold, når det kommer til at score mål. Det er de primære ting, vi kan forbedre, lyder det fra Nathan Trott. 

Vejle-målmanden kommer fra Bermuda, men tog i 2016 et stort skifte til Premier League-klubben West Ham, der stadig har papir på den 25-årige målmand frem til sommer. Nathan Trotts fætter havde en agent, der skaffede målmanden prøvetræninger i flere forskellige engelske klubber. 

- Jeg kom til West Ham med en agent, der kendte deres daværende målmandstræner, og jeg havde 10 dages prøvetræning der, og de valgte så at skrive under med mig. Det var et stort skridt at gå fra at være i Bermuda til at skrive under med West Ham på under et år. Det var et stort øjeblik for mig, fortæller Nathan Trott. 

Hvordan var det at være i en storklub som West Ham?

- Det har været godt for mig. Jeg har været der i omtrent otte år nu, så det har været en stor del af mit liv og min karriere. Jeg har virkelig nydt det. Jeg har udviklet mig rigtig godt der, og jeg blev en del af Englands ungdomslandshold på under et år efter mit skifte til West Ham.

- Jeg spillede for U18-holdet og U21-holdet, så jeg har haft en rigtig god tid i West Ham. Jeg har været involveret i førsteholdet i en ung alder, så jeg har fået masser af værdifuld erfaring derfra.

Jeg har læst, at du som ung var tilknyttet Valencias akademi som markspiller. Hvilken position spillede du, og hvordan endte du med at blive målmand i stedet?

- Jeg spillede venstre back, da jeg var meget ung. Indtil jeg var 12 år, så vidt jeg husker. Jeg spillede på en masse forskellige positioner, men det var kun for sjov på det tidspunkt. Men det er grunden til, at jeg nu er komfortabel med at bruge mine fødder.

- Da jeg var omtrent 14 år, deltog jeg i en turnering med Bermuda, hvor vores målmand blev skadet, og så blev jeg sendt ind fra bænken og gjorde det rigtig godt. Så jeg tog bare en beslutning om at blive i målet, fordi jeg følte, at det ville give mig de bedste chancer for at blive professionel fodboldspiller, lyder det afslutningsvist fra Nathan Trott. 

Tipsbladet har også talt med Nathan Trott om målmandens fremtid, der i øjeblikket fremstår uvis. FC København har været meldt interesseret i Nathan Trott, der også selv er ganske lun på et skifte til 'Løverne'. Det kan du læse mere om HER