Video : Tipsbladet
Superliga

Vil i dialog med FC København om angriber

FC København har købt islandsk angriber, men hans nuværende klub håber på at kunne holde på ham lidt længere.

Om en måneds tid skal 15-årige Viktor Bjarki Dadason rykke fra islandske Fram til FC København.

Det danske mandskab har allerede bekendtgjort, at man har købt angriberen i Reykjavik-klubben, men nu håber Fram på at kunne overtale FC København til at vente lidt med at hente Dadason til København.

Vitkro Bjarki Dadason fylder 16 år den 30. juni, og derefter skal han altså begynde så småt at pakke taskerne og gøre klar til at rejse mod Danmark, hvor det er ventet, at han omkring midt i juli er klar til at trække i FCK-trøjen og vise sig frem på FCK's U17-hold.

Men håbet er altså, at angriberen - der får spilletid på førsteholdet i Fram - kan vente lidt med at rejse.

- Han bliver hos os indtil midten af juli, men vi vil se på, om vi kan forhandle noget på plads med dem, så vi kan holde på ham lidt længere. Jeg ved, at han gerne vil blive hos os, men det er selvfølgelig noget, FCK beslutter - de har jo allerede købt ham, og han skal møde til træning hos dem.

- Men hvis de vil have, at han får spilletid, kan han blive her i længere tid, for det vil vi tilbyde ham. Vi skal have de samtaler med dem, siger træner Runar Krstinsson til mediet RUV.

Indtil videre har han spillet 10 førsteholdskampe i denne sæson - det er blevet til en enkelt scoring.

På landsholdsniveau har Dadason spilletid på U15-, U16- og U17-landsholdet.

Da FC København i januar bekendtgjorde købet af Viktor Bjarki Dadason, var det med følgende ord med på vejen.

- Viktor er endnu et nordisk toptalent, som vi ser frem til at få til klubben og følge i de kommende år. Som type er han en rigtig spændende angriber med en stor fysisk ramme, masser af speed og en god teknik for så stor en spiller tæt på de to meter. Vi ser et potentiale i ham til at blive en moderne topangriber, lød det fra Mikkel Lund Køhler, Head of Scouting & Recruitment i FCK Talent.