Video : Tipsbladet
Superliga

Vild med dansk træner: Han er et kæmpe talent

Johannes Hoff Thorup er på vej til Norwich, og det er et perfekt match, mener Steen Nedergaard, som kender både træneren og klubben ganske indgående.

Johannes Hoff Thorup forlader FC Nordsjælland for at blive cheftræner for Championship-klubben Norwich. Det kunne Tipsbladet mandag afsløre.

35-årige Hoff Thorup har ikke mere end knap halvandets års erfaring som cheftræner på seniorniveau, men ifølge Steen Nedergaard, der har en fortid som spiller i Norwich og kender den unge træner fra sin fortid som chefscout i FC Nordsjælland, er det en meget klog beslutning af Norwich at ansætte Hoff Thorup.

Det siger han til Pink Un.

- Det er altid nemmere at tage en, som har 20 års erfaring, så det er et modigt valg, men nogle gange kan disse talenter forsvinde, hvis du venter for længe, fordi andre tager dem. Norwich er en kæmpe klub med en fantastisk fanbase, og jeg tror, det bliver et perfekt match.

- FC Nordsjælland må ikke undervurderes, for de har topfolk i hver eneste rolle i klubben. Hvis de ikke ser den rigtige spillestil i klubben, begynder de øjeblikkeligt at stille spørgsmål.

Nedergaard er meget imponeret over, hvordan Hoff Thorup har håndteret springet fra ungdoms- til seniorfodbold.

- I den periode, hvor Johannes har været i spidsen, har de været i Europa og formået at balancere det på fantastisk vis. Som cheftræner for førsteholdet er du klubbens ansigt udadtil, og det har Johannes håndteret ekstremt godt. Det er endt i en situation, hvor store og fantastiske klubber som Norwich er interesserede i ham.

Han sætter yderligere ord på sit eget forhold til Hoff Thorup samt hans kvaliteter som træner.

- Han er virkelig kvalificeret i alle aspekter, der kræves af en taktisk træner på øverste niveau. Han er en fantastisk personlighed, han er min ven, men jeg er i en anden klub, AGF, efter ti år i Nordsjælland. Jeg hørte først om rygterne i søndags.

- Jeg har været meget tæt på ham, fordi vi ofte har hentet spillere på 15 eller 16 år. Da han stod i spidsen for U17-holdet, spillede de meget flydende og offensiv fodbold. Det er, hvad han står for. Hans taktiske kvaliteter er på et højt niveau, selvom han stadig er meget ung.

- Han er et kæmpe talent, som er rigtig god til at håndtere forskellige personligheder. Han lader sig ikke rive med; han er meget kontant, når det kommer til at tage svære beslutninger.

Norwich betaler ifølge Tipsbladets oplysninger mere end fem millioner kroner for Johannes Hoff Thorup.