Video : Tipsbladet
Superliga

Vild optur overrasker ny Brøndby-spiller

På tre år er han gået fra at rykke ud af Norges næstbedste række til at spille i Brøndby IF, og den eksplosive udvikling overrasker Sebastian Sebulonsen selv.

Fra 2019 til 2022 er Sebastian Sebulonsens fodboldkarriere mildest talt eksploderet.

I 2019 spillede den dengang 19-årige nordmand for Sola, der med et brag rykkede ud af den norske 2. division. I dag, lige godt tre år senere, er han netop skiftet til Brøndby IF i en handel til en værdi af op mod 11 millioner efter stærke præstationer i Viking FK og på det norske U21-landshold.

Sådanne historier sker ikke hver dag i fodboldens verden, og 22-årige Sebastian Sebulonsen erkender over for eurosport.no, at han selv er lidt overrasket over udviklingen. 

- Det er gået ret stærkt, ja. Jeg havde måske ikke helt forestillet mig, at jeg ville være, hvor jeg er i dag, men jeg har altid trænet hårdt og målrettet, og været klar over, at jeg gerne vil blive professionel fodboldspiller. Og jeg har altid haft troen på mig selv, siger Sebastian Sebulonsen til eurosport.no.

Nu skal han prøve at udvikle sig til en profil i Brøndby IF, for hvem han debuterede i weekenden, og her har et par landsmænd og holdkammerater hjulpet til.

- Det er meget rart at have nogle andre nordmænd her i klubben. De har taget godt imod mig, så det sætter jeg stor pris på. At have nogle, man kender fra før, når man flytter til et nyt land og skal spille for en ny klub, er meget rart og betryggende, siger han og henviser formentlig til landsmanden Sigurd Rosted samt Henrik Heggheim og Joe Bell, der begge har en fortid i Viking FK.

Brøndby IF skal i aktion igen torsdag aften, når de møder Pogon Szczecin i kvalifikationen til Conference League. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.