• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Vild VM-tendens: Nu kan det ske i Superligaen

Foto: Getty Images

Flere tillægsminutter kan meget vel blive en fast del af Superligaen, når forårssæsonen sparkes igang. Det fortæller formanden for DBU's lovgruppe, Jan Carlsen, til Tipsbladet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Et enkelt tillægsminut i første halvleg og tre i anden halvleg har mange gange været fortællingen om en fodboldkamp.

Ved VM-slutrunden i Qatar har man dog forsøgt at øge den effektive spilletid, hvor otte, ni, ti og helt op til 14 tillægsminutter er blevet hverdagskost. Hos DBU's dommerudvalg følger man selvfølgelig tendensen under VM.

Formanden for DBU's lovgruppe, Jan Carlsen, er meget positiv over den nye retning under VM. En retning, som meget vel kan komme til Superligaen. Det siger han til Tipsbladet.

- Vi kommer til at tage det op med vores Superliga-dommere, når vi har dem samlet til vores træningslejr i januar. Det er blevet taget godt imod fra samtlige parter, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi kommer til at stramme op på det.

- Jeg tror ikke, at vi kommer op på et tocfiret antal tillægsminutter, medmindre der sker et eller andet særligt i kampen. Men den sædvanlige frase med at nu kommer der tre minutter tillægstid, den tror jeg godt, at vi kan glemme.

Tilføjelsen af ekstra tillægsminutter er ikke nogen lovændring, men det er sådan set bare en nyfortolkning af den eksisterende lov på området, hvorfor blandt andre Divisionsforeningen ikke skal med indover et sådant tiltag.

De mange tillægsminutter ved VM er blevet taget godt imod, hvorfor man også i DBU ønsker at følge Fifa's retning. Ved VM bliver ethvert spilstop tilføjet tillægstiden, men Jan Carlsen slår fast, at man ikke kommer til at sidde med et stopur.

- Det er den linje, som man har praktiseret ved VM. Men det er også vigtigt for mig at understrege, at vi kører ikke med effektiv spilletid, som man gør i ishockey og basketball. Det er stadig efter dommerens skøn, så vi kommer ikke ud i, at dommeren stopper uret, hver gang bolden går ud af spil.

Et øget antal af tillægsminutter kan ende med at gå ud over rettighedshaver, som skal afvikle reklameblokke i løbet af deres udsendelser. De har dog ikke meget at skulle have sagt ifølge Jan Carlsen.

- Der kan risikere at ryge en reklameblok et eller andet sted. På den anden side så er rettighedshaver også interesseret i at sende et så attraktivt produkt som muligt ud til folk. Rettighedshaver kommer ikke til at trumfe fodboldloven, men de kan gå ind og udskyde få sekunder hist og her, hvis de er midt i en reklame. Det er på det niveau, vi er. Men det er klart, at det er en diskussion, som er værd at tage. Men i sidste ende er rettighedshaver nok dem, der ligger sidst i det her spil.

Superligaen skydes igang lørdag den 18. februar med opgøret mellem AaB og AGF. Der kan vi få det første fingerpræg om en ændret retningslinje på området.

Tipsbladet forsøger at få en kommentar fra rettighedshaver Viaplay Group.

Foto: Getty Images.