• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

William Kvist: Har forberedt mig på det her, siden jeg var 19 år

Foto: Getty Images

Den tidligere danske landsholdsspiller William Kvist stopper sin aktive fodboldkarriere. En karriere, han er glad og stolt over, og som han har planlagt meget nøje.

Af Kenneth Jensen

Når FC København i sidste runde af Superligaen denne sæson med al sandsynlighed løfter Superliga-trofæet og glædes, siger klbuben samtidig farvel til en af sine største spillere i nyere tid, nemlig William Kvist.

Midtbanespilleren med 81 landskampe på cv'et blev hyldet søndag i Telia Parken, hvor FCK slog OB med 4-0, og hvor William Kvist stod for assisten til målet til 4-0.

Mandag fortalte han, hvad han tænker om den karriere, der er tæt på enden.

- Jeg er utrolig stolt. Hvis man ser på tal og titler, har jeg opnået mere end de fleste. Jeg har fået tjent penge til at købe hus og sommerhus og så videre, og det er jeg meget glad for. Og alle de fysiske ting er fede - det er et fedt produkt af alt det, jeg har gjort.

- Noget af det, jeg er allermest stolt af, er at kunne levere sådan noget som i dag (bestyrelsespost i PSE, red.). Når jeg siger, at jeg har forberedt mig, siden jeg var 19 år, passer det. Jeg har tænkt nogle tanker om, hvad jeg skal gøre, har taget en uddannelse på CBS, B.93 (bestyrelsespost, red.) og de ting der, og at jeg så også får afkast af investeringen nu i forhold til at være seriøs og sige, at jeg gjorde det, jeg kunne, det er jeg meget stolt af.

- Så måske er det ikke så meget, hvad jeg har opnået, men mere tilgangen og med de folk, jeg har gjort det sammen med, siger midtbanespilleren.

Han har det seneste års tid måttet acceptere, at der har været andre, der sportsligt har stået foran i køen til spilletid, men det har ikke fået William Kvist til at fortryde, at han ikke i sommer også trak stikket i FCK, ligesom han gjorde det på landsholdet. Tidspunktet er det rette nu, siger William Kvist.

- 100 procent. Det er en helt anden fornemmelse nu end sidste år. Efter VM sidste år var jeg ikke klar til at stoppe. Jeg overvejede godt nok andre muligheder, men kunne mærke, at det var her, jeg skulle fortsætte, så da jeg traf den beslutning, sagde Ståle, at jeg skulle være indstillet på den rolle, jeg ville få.

- Mit ego er ikke for stor til, at jeg kan tage den rolle. Det havde måske været svært i en anden klub, men i den her klub, hvor jeg selv har været med til at være en ung mand og skulle op, er det en fornøjelse at støtte Zeca og Falk på midten og være med omkring kulturen efter træning og være med til at holde humøret højt og så videre. Det havde været sværere i en anden klub.

- Det har været et godt år - også i forhold til at hjælpe med konflikt omkring A-landsholdet, så jeg har haft et år til at vente mig til tanken, lavet andre opgaver, snakket med Bo (Rygaard) og Ståle om tingene. Jeg har kunnet tage det på den måde, fordi det har været en god proces, siger midtbanespilleren.

Bestyrelsesmedlem
Kvist, der har spillet 423 gange for FC København, trækker i stedet i bestyrelsestøjet og bliver bestyrelsesmedlem i Parken Sport & Entertainment, ligesom han bliver involveret omkring esportsafdelingen "North".

At blive en del af bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment - selskabet bag blandt andet FCK, Parken og Lalandia, er noget, William Kvist har forberedt sig på de senere år.

- Ligesom på banen er jeg god til strategi, og jeg elsker strategi og det med at tage beslutninger og ansvar. Jeg glæder mig meget til at være i en bestyrelse, hvor der er medbestemmelse, og til at lære nogle nye ting som esport og Lalandia og en masse andre forretningsområder.

- I starten af karrieren tænkte jeg, at jeg ikke skulle lave noget med fodbold efterfølgende og bare videre ud i en anden karriere, måske inden for økonomi, men det ville være dumt at smide 15 års erfaring inden for topfodbold ud, så det er perfekt at kunne levere erfaring inden for 15 år og samtidig lære nogle nye ting.

- Det her bliver mit første job uden for fodboldens sfære, i hvert fald uden for banen, så jeg glæder mig meget og tror på, det er det rigtige match, men jeg ved da ikke,  hvor jeg er om fem eller 10 år, den frihed må jeg give mig selv, men jeg tror, det her passer på ale mulige måder godt til mig, siger William Kvist.

Han har faktisk lavet bestyrelsesarbejde før, i det han sad i bestyrelsen i B.93 tidligere. Det stoppede han dog med for et års tid siden, men det har været god opvarmning for Kvist.

- Det var derfor, jeg gik ind dengang, fordi den retning var interessant. Nu har jeg spillet på banen, været tæt på fansene, men hvorfor spiller jeg dernede, hvordan løber man rundt? Det var en helt anden målestok, men jeg vil gerne sige tak til til B.93 for den erfaring, jeg har fået. Den praktik, jeg fik, er jeg enormt glad for. Det er selvfølgelig i en anden skala end i FC Købehavn, men jeg tænker langt frem, og der var en mening med det, siger William Kvist.

Ud over arbejdet i bestyrelsen hos Parken Sport & Entertainment vil William Kvist også fortsætte sit arbejde i Spillerforeningen som konsulent.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - AaB

Der venter et opgør mellem to hold, der defensivt har vist meget lovende takter på det seneste.

Optakt: OB - Randers FC

Der er returkamp søndag eftermiddag, hvor OB og Randers FC tørner sammen. Et hold er efter denne runde færdig for sæs...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.