Video : Tipsbladet
Superliga

Wilshere forbavser: Det lyder jo helt utroligt!

Hvordan synes du, at Jack Wilshere har gjort det for AGF? Tal viser, at han faktisk har gjort det ganske pænt, og det overrasker TV3 Sport-ekspert Allan Kuhn.

- Det lyder jo helt utroligt. Det er jeg godt nok overrasket over, det må jeg sige. 

Den forbavsede mand er TV3 Sports fodboldekspert Allan Kuhn, som Tipsbladet har udsat for et lille eksperiment. 

Først blev Allan Kuhn bedt om at forholde sig til, hvordan han har oplevet Jack Wilshere i AGF-trøjen for så til sidst at få præsenteret noget statistisk materiale, som belyser englænderens præstationer.

Spoiler; den engelske superstjerne har faktisk gjort det ganske glimrende for AGF. Og det er det, der overrasker Allan Kuhn. 

Tal fra SpilXperten viser, at Jack Wilshere er den AGF-spiller med den bedste passing accuracy (hvor ofte en aflevering rammer en medspiller), og han er desuden den spiller i den århusianske Superliga-klub, der har skabt flest chancer. Jack Wilshere er også den med flest vellykkede driblinger, og her er englænderen ikke bare god i AGF, men i top 10 i hele Superligaen.

Alt det ved Allan Kuhn dog ikke, da interviewet går i gang.

- Der er ikke en finger at sætte på ham i forhold til engagement. Virkelig ingenting. Han har slet ikke en attitude ala, at Superligaen bare er for sjov. Han vil gerne, og han forsøger at være en del af det. Det er det positive, siger TV3 Sport-eksperten og tilføjer:

- Han har nogle defensive aktioner, som bare ikke er gode nok. Jeg husker Sander Svendsens mål i Aarhus, hvor han slet ikke sidder tæt nok på ham. Generelt har han ikke sat det aftryk, man kan forvente, og det er skuffende, men det er jo også en spiller, der ikke har spillet ret meget fodbold, og det skal man huske. Det er positivt, at han har kunnet holde sig skadesfri, men jeg synes ikke, at han har været en dominerende spiller for AGF.

- Jeg synes, han bruger for mange berøringer. Han vil være sikker på sin næste pasning, og det kan være en hæmsko, hvis det skal gå stærkt, eller hvis AGF skal spille på omstillinger. Det er få gange, jeg har kunnet se, at vi har med en spiller at gøre, som har boltret sig på det allerøverste niveau. 

Allan Kuhn tror, at Jack Wilshere også er hæmmet af, at han spiller på et hold, der er i krise.

- Det betyder selvfølgelig noget, men han har jo også selv kunnet påvirke det. Han har jo fået en del spilletid. Han spiller en ok kamp mod Brøndby, og han leverede nogle ting, hvor jeg tænkte ”okay, der er et eller andet over ham”. Men der har været lidt langt imellem, og det er jo helt vildt, at han ikke har vundet en eneste kamp med AGF, lyder det fra Kuhn.

Og først her er det så, at Tipsbladet præsenterer Allan Kuhn for det statistiske materiale om AGF-stjernen. Noget, han ikke lægger skjul på overrasker ham meget.

Ændrer det din opfattelse af Jack Wilshere?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg holder fast. Nogle gange er øjnene et bedre redskab end statistik. Jeg kan jo konstatere, at det ikke er mundet ud i ret meget. Men jeg fokuserer også mest på de defensive mangler, jeg synes, han har. Og i forhold til hans ”passing accuracy” er der jo en god chance for at ramme en medspiller, når man bruger så mange touch på bolden, som Jack Wilshere gør.

- Jeg er dog imponeret over, at han er så chanceskabende en spiller. Det siger jo også noget om, at AGF ikke skaber ret mange målchancer. I det hele taget siger det meget om AGF, at Jack Wilshere, som jeg tror, mange vil mene har været forholdsvis anonym, på papiret er en af de bedste, lyder det fra Allan Kuhn.

Jeg beklager, at jeg tog fusen på dig på den måde....

- Det var skide sjovt. Tak for det, slutter Allan Kuhn med et grin.