• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

Brøndby-teenager udtaget til tyrkisk U-landshold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han er født og opvokset i Danmark, men Brøndby IF's unge Erem Özkul skal med det tyrkiske U16-landshold senere på måneden.

Af Anders Dehn

Der venter en ung Brøndby-spiller en stor oplevelse senere på måneden. Den 15-årige Erem Özkul er udtaget til Tyrkiets U16-landshold, der skal en tur til England for at spille to kampe.

Özkul er ellers født og opvokset i Danmark og har de seneste år været til flere DBU-samlinger. Men det er ikke, fordi DBU har sovet i timen, at han nu har takket ja til en tur med det tyrkiske U-landshold. Det er, fordi han ikke har dansk pas.

- Så han kan ikke spille landskampe. Tyrkerne har henvendt sig om ham flere gange, og i mandags ringede U16-landstræneren og inviterede Erem til at komme og spille to træningskampe mod England, fortæller spillerens far, Necati Özkul, til tipsbladet.dk.

Faderen har selv søgt dansk statsborgerskab og håber at få det godkendt i løbet af det kommende halve år. I så fald kan Erem Özkul automatisk blive dansk statsborger som såkaldt biperson. Det var samme måde, Mohamed Daramy fik dansk pas i fjor.

Indtil familien Özkul får dansk statsborgerskab, kan sønnike kun stille op for Tyrkiet - og gør det med glæde.

- Han er glad, og vi er glade, som Necati Özkul siger.

Hvorvidt Erem Özkul vil stille op for Danmark, når han kan, og hvis han bliver udtaget, har de dog ikke taget stilling til endnu. Brøndby-spilleren og hans far glæder sig bare over, at han får værdifuld erfaring med turen til England.

- Erem er født og opvokset i Danmark, men vi kan ikke svare på det lige nu. Det er meget svært. Det (en landsholdsudtagelse, red.) hjælper hans udvikling rigtig meget, lige meget om det er det danske eller tyrkiske landshold, siger Necati Özkul.

Hvis Erem Özkuls visumansøgning til Storbritannien ellers går igennem, rejser han af sted den 14. december, og forude venter så to U16-landskampe mod England den 20. og 22.

Selv om han blot er 15 år, spiller Özkul til daglig på Brøndbys U17-hold som midtstopper. I sommer skrev han en toårig kontrakt med klubben.