• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

Dansk teenager til prøvetræning i russisk storklub: Jeg blev lidt chokeret

Foto: Privatfoto

Ashab Mukudajev var tidligere i november til prøvetræning i CSKA Moskva, og det var en stor oplevelse for den unge FC Helsingør-spiller. Han skal efter planen med klubben på en træningslejr til januar.

Af Anders Dehn

Mens de danske landsholdsspillere rejste vestpå for at spille den afgørende EM-kvalifikationskamp i Dublin, var en af deres landsmænd taget mod øst. Unge Ashab Mukudajev tilbragte en uge i Moskva, hvor han prøvetrænede hos storklubben CSKA.

Den første dag trænede han med U23-holdet, og det gik efter eget udsagn så godt, at han de resterende dage trænede med førsteholdet. Han nåede også at spille ti minutter i en træningskamp mod SKA Rostov (ej at forveksle med Champions League-deltageren fra samme by).

- Jeg havde en rigtig god første træning med U-holdet. Jeg kunne godt mærke, at tempoet var højt på seniorholdet, men jeg kunne sagtens følge med. Det gik supergodt til træningerne, siger Ashab Mukudajev til tipsbladet.dk.

- Det eneste, jeg har fået at vide efterfølgende, er, at det er gået supergodt. Og så vil de gerne se mig igen til en træningslejr i Spanien i januar måned. Det tager jeg 100 procent som et skulderklap, og jeg blev også glad for at høre det.

Læs også:Det store overblik: Disse 48 klubber har kvalificeret sig til Europa League

Mukudajev har selv fortalt til FC Helsingør-fanmediet cementen.dk, at CSKA Moskva fik øje på ham via scoutingsystemet Wyscout, som tusindvis af klubber rundt om i verden benytter sig af. Derudover har det været en fordel, at han har både dansk og russisk statsborgerskab.

Ifølge reglerne må der højest være seks ikke-russiske spillere på banen på én gang, og da Ashab Mukudajev gennem sine tjetjenske forældre altså tæller som russer, er han en attraktiv spiller på de kanter.

Det er dog stadig noget af et skridt fra U19-holdet i Helsingør til klubben, der har vundet 13 sovjetiske og russiske mesterskaber, det seneste i 2016.

- De har haft kigget på mine kampe. Så har de været i dialog med min far omkring det. Så kom han til mig og fortalte det. Det var lidt overvældende til at starte med. Jeg blev selv en smule chokeret over det. Men jeg tog det, som det kom. Jeg har sagt til mig selv, at jeg skulle præstere det, jeg plejer gøre, fortæller Mukudajev.

Læs også:FCN-bomber afskriver Rusland: Sociedad kunne være et godt match

Den dansk-russiske gymnasieelev er vendt hjem igen efter det ugelange træningsophold i en klub, der tilhører en helt anden kaliber, end han er vant til. Men netop det gjorde oplevelsen stor.

- Det var et topprofessionelt hold, og de ved, hvad de skal gøre. De spiller stort set alle sammen på et A-landshold, så det er rigtig dygtige spillere. Det har i hvert fald gjort mig topmotiveret og givet blod på tanden efter mere. Nu vil jeg bare præstere endnu bedre og gøre, hvad jeg kan, siger Ashab Mukudajev.

Han er noteret for 11 kampe og tre mål for FC Helsingørs U19-hold i dette efterår.

Læs også:Tidligere dansk landsholdsspiller prøvetræner i 2. Division

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus