• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Oliver Okstrøm

Kvik scoring: Brændt straffe førte til FCM-kasse

Foto: Getty Images

I Youth League udnyttede FC Midtjylland et brændt Trabzonspor-straffespark til at slå kontra og score selv.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjyllands U19-hold har efterhånden fået sig en stærk tradition med at klare sig godt i Youth League, som kan kaldes ungdommens Champions League. 

Tirsdag var de i kamp mod tyrkiske Trabzonspor, hvor det endte med en 5-2-sejr til midtjyderne på udebane. Selvom det endte med en tydelig sejr, så kunne det godt være blevet en del tættere.

Ved stillingen 4-2 til FCM fik tyrkerne straffespark med 20 minutter tilbage - det endte dog helt omvendt, fortæller U19-træner Kenneth Andersen på FCM's hjemmeside.

- Det var igen en situation, som med deres to mål, hvor de lagde en høj bold i boksen, men denne gang førte det til et straffespark. Det brændte de heldigvis. Den ramte stolpen, og så løb vi kontra og scorede til 5-2 i angrebet efter. Så var brodden ligesom taget af den værste spænding, fortæller Kenneth Andersen.

Her var det Mads Hansen, der scorede, som var tredje gang i kampen. Dermed følger han godt op på kampen mod SønderjyskE i Superligaen, hvor han scorede Midtjyllands sejrsmål til 3-2 dybt inde i overtiden.

FC Midtjylland var kommet foran med 3-0 allerede i første halvleg, men lige inden pausen fik Tranzonspor reduceret to gange. Dog fik danskerne hurtigt styr på det, og det imponerer cheftræner Andersen.

- Jeg er mest af alt tilfreds med drengenes mentale indstilling efter pausen, og det er i sidste ende det, der skaffer os en rigtig god sejr. Det skal de have masser af ros for, og vi er selvfølgelig super glade for at tage et godt udgangspunkt med os hjem, lyder det fra Kenneth Andersen.

Tidligere i denne sæson har FCM's U19-drenge vist skræmmende styrke, da de slog Rosenborgs ditto med hele 10-1. Læs mere om det her.