• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

Tidligere SL-spiller: Landstræneren bør ikke ringe

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller David Moberg Karlsson er i storform, men han mener ikke selv, han har været i nærheden af det svenske landshold.

Af Anders Dehn

David Moberg Karlsson kom i sin tid til FC Nordsjælland fra Sunderland, men han blev ikke nogen stor succes i Superliga-klubben. Det er han til gengæld blevet i Sparta Prag i øjeblikket, men på trods af storformen bør landstræneren ikke ringe.

Moberg Karlsson scorede to gange i forrige runde og lavede så hattrick søndag. I alt er han på syv sæsonmål i 14 ligakampe. Det ville måske få nogle til at fantasere om et landsholdscomeback, men ikke den svenske offensivspiller.

Direkte adspurgt, hvorvidt landstræner Janne Andersson burde ringe til ham, svarer Moberg Karlsson:

- Nej, det synes jeg ikke, han burde gøre. Jeg tænker ikke så meget på landsholdet. Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg nok ikke været i nærheden af at komme med. Så har man ikke så mange tanker om at være det.

- De er vældig dygtige, dem, som spiller nu, og jeg synes, at det er sjovt at se med, når de spiller, siger David Moberg Karlsson til Fotbollskanalen.

Det har da også været så som så med succesen for Moberg Karlsson, siden han kom til Sparta Prag: Hans første halvanden sæson bød på henholdsvis syv scoringer, altså sammen antal som han nu har nået på cirka en halv sæson.

I to Superliga-sæsoner med FC Nordsjælland scorede han fem gange. Hans bedste år, hvad mål angår, var 2018-sæsonen med IFK Norrköping. Hans ti scoringer var med til at få ham solgt til Tjekkiet.

David Moberg Karlsson ville dog gerne have fortsat i Sverige hele sæsonen, hvis det ikke havde været for skatteprocenten i hjemlandet, forklarede han, da han skiftede.