• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Dansk katastrofe: Undren, skuffelse og vrede

Foto: Getty Images

Andreas Christensen har ingen forklaring på, hvad der er gået galt ved VM, men er fyldt med både skuffelse og vrede.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar.

Det danske landsholds VM slutter med en gigantisk fiasko. Tre kampe, et mål, et point og en fjerdeplads i en pulje med Frankrig, Australien og Tunesien er det grimme facit efter to uger i Qatar.

Hos de danske spillere pakkes det heller ikke ind, at VM-slutrunden har været en stor rød-hvid skuffelse. 

- Fodbold går altid op og ned. Vi havde større tanker om os selv. Nu er vi tilbage på jorden. Der er en masse arbejde foran os. Heldigvis er vi et ungt hold, og der er mange slutrunde endnu, siger Andreas Christensen til den skrevne presse efter kampen.

Undervurderede I modstanderne?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg synes, vi har været utrolig professionelle. Tilgangen til kampene har været fremragende. Det er også derfor, vi er fyldt med en masse, der ikke rigtig giver mening endnu. Det, der fylder mest, er skuffelse og vrede. Vrede over, at vi ikke gør det bedre. Vi ved, vi kan gøre det bedre. Vi har arbejdet utrolig hårdt for at være her.

- Der er en masse undren, skuffelse og vrede. Der er nogle ting, vi skal hjem og kigge på. Ja, vi skal have revanche over det her.

Hvad har I snakket om i omklædningsrummet?

- Vi har selvfølgelig snakket om, at det ikke er godt nok, og at vi havde højere tanker om os selv. Men det skal ikke knække os. Vi kommer igen. Vi er klar til at tage tæskene, der nu kommer fra jer og udefra. Det er fair. Vi ved, hvor gode vi kan være, og nu ved vi desværre, hvor vi også kan være. Vi er bedre end det, vi viser hernede.

Kan du sige, hvad der sker i forhold til EM, hvor I rammer den vildt godt?

- Det er svært… Nej, ikke lige nu. Det er utrolig svært at tænke. Det gør lidt ondt. Men ja… Vi må prøve at tage det, som det kommer. Jeg har virkelig ingen forklaring. Jeg kan ikke tænke lige nu, siger “AC”.

Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen, kalder Danmarks præstation for den største danske VM-fiasko nogensinde. Læs kommentaren her.