VM Lars Gram-Hanssen

- Der er mulighed for, at Italien kan komme til VM

Foto: Getty Images

Den italienske VM-drøm blev knust i marts, da europamestrene løb ind i et choknederlag til Nordmakedonien. I støvlelandet nægter man dog tilsyneladende at opgive håbet.

Af Lars Gram-Hanssen

Europamestrene fra Italien har stadig en mulighed for at komme med til VM i Qatar, selvom Roberto Mancinis mandskab i marts kiksede kvalifikationen. 

Sådan lyder det nu fra Franco Chimenti, der er et tidligere medlem af CONI, den italienske nationale olympiske komité. Ifølge Chimenti er der således mulighed for, at Italien kan komme til Qatar, hvis FIFA ender med at smide Ecuador ud. 

- Der er en mulighed for, at Italien kan blive reddet i forhold til VM i Qatar. En langt mere konkret mulighed, end I tror. Det forlyder, at Ecuador har benyttet en spiller, der ikke var spilleberettiget og ikke måtte spille. Hvis det viser sig at være tilfældet, så skal man finde ud af, hvilket landshold, der skal erstatte dem. Der er en særlig FIFA-regel, der går på, at pladsen gives til det højest rangerede hold. Og det er helt sikkert Italien, lyder det således, ifølge La Repubblica, fra Franco Chimenti.

The New York Times skrev for et par uger siden, at Chile har indgivet en officiel klage til FIFA. Chile kræver således at få Ecuadors VM-plads, da chilenerne mener, at Ecuador i VM-kvalifikationen har gjort brug af en spiller, der ikke var spilleberettiget.