VM Lars Gram-Hanssen

Stort drama: Vil have Ecuador smidt ud af VM

Foto: Getty Images

Ifølge The New York Times kræver Chile nu at få Ecuadors plads ved VM i Qatar.

Af Lars Gram-Hanssen

Der kan snart være en rigtig grim nyhed på vej til de mange ecuadorianske fans, der glæder sig til VM-slutrunden i Qatar, hvor Ecuador er endt i gruppe A med Holland, Senegal og Qatar. 

Således skriver The New York Times, at Chile nu officielt har klaget til FIFA over Ecuador. Ifølge avisen kræver chilenerne således at få Ecuadors plads ved VM, fordi Ecuador har gjort brug af en spiller, højrebacken Byron Castillo, der angiveligt ikke var spilleberettiget. 

Ifølge New York Times har det ecuadorianske fodboldforbund således indsendt en flere sider lang klage, der består af diverse dokumenter, herunder fødselsattester, der angiveligt viser, at Castillo blev født i Colombia tre år tidligere end den dato, der fremgår af de dokumenter, der indtil nu har identificeret Castillo som ecuadorianer. 

Ifølge FIFAs regler kan brug af en spiller, der ikke er spilleberettiget, medføre, at et hold bliver taberdømt i en eller flere kampe. Et sådant scenarie vil medføre en kaotisk situation, efter at Ecuador sluttede på fjerdepladsen i den overståede VM-kvalifikation og dermed bookede en direkte plads ved slutrunden i Qatar.

Ifølge The New York Times kræver Chile, at Ecudador bliver taberdømt i hele otte kampe, hvor Castillo deltog. Og hvis FIFA giver medhold i denne klage, vil det få den konsekvens, at Chile snupper VM-pladsen fra Ecuador. 

The New York Times skriver, at der i årevis har været spørgsmål om Byron Castillos baggrund, efter at en større undersøgelse for flere år siden medførte, at minimum 75 ungdomsspillere blev straffet for at have forfalsket deres papierer.