• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Karl Dorph Søe

Dommer indrømmer fejl i VM-finalen

Foto: Getty Images

Den polske VM-finaledommer, Szymon Marciniak, indrømmer, at han begik en fejl under opgøret mellem Argentina og Frankrig.

Af Karl Dorph Søe

Efter VM-finalen var der delte rekationer på dommer Szymon Marciniaks præstation. Mange roste den polske dommer, men han blev i den franske presse beskyldt for at lave en gigantisk fejl ved Messis scoring til 3-2. Mange mente at målet skulle underkendes, da der var argentinske udskiftere på banen under scoringen.

Marciniak forsvarede dog kendelsen, og viste på et pressemøde, lidt kækt, et billede af Mbappés scoring til 3-3, hvor der var adskillige franske udskiftere på banen. 

Nu har den 41-årige polske dommer dog indrømmet, at hans præstation ikke var fejlfri, og henviser, ifølge Mirror, til en konkret fejl han lavede under kampen. 

- Jeg afbrød det franske kontraangreb efter en dårlig tackling af (Argentinas) Marcos Acuna. Jeg var bange for, at den forudrettede spiller ville lægge sig, og jeg læste det forkert, fordi der ikke skete noget, og man kunne have givet en fordel og så komme tilbage med et kort.

Marciniak diskuterer en hændelse, hvor "Les Bleus" kunne have slået kontrangreb efter en grov argentinsk tackling, hvor polakken dog valgte at stoppe spillet. 

Den polske dommer har trods hændelsen fået massiv ros af kollegaer efter kampen, og anses som en af de bedste dommere i fodboldverdenen lige nu.