Video : Tipsbladet
VM

FCM-ejet spiller blev helt: Nu venter DK til VM

Awer Mabil scorede på Australiens sjette straffespark mod Peru og hjalp australierne til det femte VM i træk.

Da Australien natten til tirsdag dansk tid spillede sig VM i Qatar på bekostning af Peru, skete det efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Efter de obligatoriske fem spark var stillingen 4-4, så der skulle ekstra spark til at finde en vinder. Her blev den FC Midtjylland-ejede australske offensivspiller, Awer Mabil, en af heltene for Australien.

Han scorede på sit forsøg, og da målmand Andrew Redmayne snuppede Perus efterfølgende spark, var Mabil og co. klar til VM for femte slutrunde i træk.

For 26-årige Mabil, der er født i en flygtningelejr i Kenya efter forældrenes flugt fra Sudan, var det en særlig oplevelse at hjælpe Australien til VM.

- Jeg vidste, jeg ville score. Det var den eneste måde, jeg kunne sige tak til Australien på min families vegne, lyder det ifølge AFP fra Mabil.

Han og familien fik asyl i Australien i 2006, hvor han i 2012 som teenager fik en kontrakt med klubben Adelaide United. Og han føler enorm taknemmelighed over for Australien.

- Jeg blev født i en hytte. En lille hytte. Mit hotelværelse her (kampen blev spillet i Doha, red.) er uden tvivl større end den hytte, vi som familie havde i flygtningelejren, fortæller han.

- At Australien tog imod os, gav mine søskende og mig og hele min familie en chance i livet. Det er det, jeg mener med at takke Australien for en chance i livet - den chance de gav min familie og mig.

I 2015 blev han hentet af FCM, for hvem han indtil videre har spillet 145 kampe. Han har den seneste halvsæson var udlejet til tyrkiske Kasimpasa.

Nu kan han muligvis se frem til at slutrundedebutere til november i Qatar.

- Jeg scorede, mange af mine holdkammerater scorede. Alle spillede en rolle, og måske spillede ham flygtningedrengen en stor rolle (i kampen, red.), siger Awer Mabil.

/ritzau/

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.