• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

FIFA tæt på gigant-aftale med saudisk olie-selskab

Foto: Getty Images

Der er udsigt til mange millioner på FIFA-kontoen fra det saudi arabiske olieselskab Aramco.

Af Oliver Okstrøm

Det står mere eller mindre klart, at det bliver Saudi Arabien, der skal stå for at være værter for VM i 2034. Landet er den eneste, der er med i opløbet om at få slutrunden, og nu viser det sig, at FIFA, der står bag turneringen har lavet en stor aftale med et af landets olie-selskaber.

Det kan engelske The Times fortælle.

Her bliver der peget på, at der er tale om Aramco, som kommer til at få en aftale med det internationale fodboldforbund, der skal sende op mod over 700 millioner kroner ind i forbundets pengekasse om året.

Aramco hører desuden til blandt de mest profitable virksomheder i verden, og det forventes, at de bliver en af de største sponsorer for FIFA. Endnu er aftalen dog ikke helt på plads, men kilder i branchen peger på, at det er på et fremskredent stadie.

Hvis navnet 'Aramco' får en klokke til at ringe, så er det givetvis fordi, at de også er blandt storsponsorerne i Formel 1. Derudover har de også en stor finger med i spillet via en stor sponsoraftale med det internationale cricket-forbund.

Det var desuden muligt, at Australien kunne have budt ind på VM 2034, men det blev ikke til noget.

I det hele taget har det vakt en del kritik med valget, men DBU har ikke tænkt sig at boykotte en eventuel slutrunde for dem. Læs mere om det her.