• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Forklarer: Derfor gentog tyskerne ikke mund-hilsen

Foto: Getty Images

Det politiske er overstået nu, forklarer Ilkay Gündogan.

Af Oliver Okstrøm

Det gav i den grad genlyd, da de tyske landsholdsspillere tog hånden op foran munden i deres VM-kamp mod Japan som et symbol på, at FIFA havde sat en stopper for, at de kunne tage OneLove-armbindet på.

Men hvor blev samme gestus af før kampen mod Spanien? Det forklarer den tyske midtbanespiller Ilkay Gündogan ved et tysk pressemøde, som også kommer ind på, hvad der lå forud.

- Vi havde nogle spillere, som var vrede på FIFA, fordi der jo selvfølgelig var planlagt nogle ting fra holdet, siger han og fortsætter:

- Vi havde diskussionen på holdet, og til sidst blev det besluttet, at vi lavede den gestus mod FIFA. Hvis du gør noget, så skal man gøre det som et hold. Ærligt, fra mit synspunkt er det politiske slut nu. Nu handler det kun om fodbold, og vi skal nyde det og fejre det. Det er det vigtigste, forklarer City-spilleren.

Tyskland lader dog ikke til at være helt færdige med at være i modstand til det internationale fodboldforbund, da der skulle være en retssag på vej mod dem for deres beslutning om armbindet.

Det var sammen med seks landshold inklusiv det danske, at OneLove-armbindet skulle være i brug som en protest mod Qatars syn på homoseksualitet og øvrige LGBTQ+.

Forskellige andre har også været fremme med protester. Blandt andet en belgisk minister. Læs mere om det her.