VM Lars Gram-Hanssen

Her er Danmarks vej til VM-finalen

Foto: Getty Images

Der kan meget vel vente en ottendedelsfinale mod Argentina, hvis Danmark bliver toer i gruppe D ved VM i Qatar.

Af Lars Gram-Hanssen

Fredag blev der trukket lod til grupperne ved VM i Qatar, hvor Danmark blev placeret i gruppe D sammen med Frankrig, Tunesien og enten Peru, Australien eller De Forenede Arabiske Emirater. 

Det var en lodtrækning, som Kasper Hjulmand beskrev som 'ikke fantastisk', men hvor mange nok vil forvente, at Danmark bør sikre sig andenpladsen. Og selvom der stadig er over et halvt år til VM-slutrunden, så er det selvfølgelig interessant at se, hvem Danmark kan møde i knockoutfasen, hvis Christian Eriksen og kompagni formår at komme videre fra gruppen. 

1/8-finale mod Messi?
Det er selvfølgelig meget hypotetisk, men det er bestemt ikke usandsynligt, at Danmark lørdag den 3. december skal møde Lionel Messi og Argentina i en VM-ottendedelsfinale på Ahmed bin Ali Stadium i Al Rayyan. 

Danmark skal således møde vinderen af gruppe C, hvis man slutter på en andenplads i gruppen. Og her er Argentina nok favoritter foran Mexico, Polen og Saudi Arabien. 

Holland i kvartfinalen?
Såfremt Danmark skulle klare sig videre fra ottendedelsfinalen, vil der vente en kvartfinale mod vinderen af gruppe A og andenpladsen fra gruppe B. Gruppe A består af Holland, Senegal, Ecuador og Qatar, mens gruppe B består af England, USA, Iran og enten Wales, Skotland eller Ukraine. 

Holland og England ligner umiddelbart favoritterne til at vinde disse grupper, og dermed kunne Holland meget vel blive modstanderen i kvartfinalen, hvis Danmark skulle blive toer i deres gruppe og derefter klare sig videre fra ottendedelsfinalen.

Spanien i semifinalen?
I en eventuel semifinale vil der vente et opgør mod enten en af vinderne af gruppe E og G, eller toerne fra F og H. Der er tale om hold som Spanien, Tyskland, Brasilien, Kroatien, Portugal og Uruguay. 

Nationer som Belgien, Frankrig og England vil være at finde i den anden halvdel af turneringstræet, hvis de vinder deres grupper, mens Danmark bliver toer. I dette scenarie vil Danmark først kunne møde disse hold i en eventuel finale. 

Hvis Danmark imod forventning skulle ende på førstepladsen i gruppe D vil det åbne for en helt anden vej til finalen, idet man ville ryge over i den anden halvdel af turneringstræet. I så fald ville man skulle møde toeren fra gruppe C, der altså består af Argentina, Mexico, Polen og Saudi Arabien. 

(Kilde: FIFA.com)