Foto: Getty Images
VM

Karakterer: Årets hadegave 2022 kan nu købes

Tipsbladet zoomer ind på den danske skuffelse mod Australien.

Tipsbladet på Al Janoub Stadium Qatar.

Danmark er ude af VM - det blev en kort omgang.

Onsdag tabte Danmark 0-1 til Australien, der dermed følger Frankrig videre i ottendedelsfinalen, mens Kasper Hjulmands tropper kan rejse slukørede hjem. 

Her er vores karakterer til de danske spillere efter onsdagens kamp:

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Endnu engang var han frustreret over stadionets lysshow under opvarmningen, men det så ikke ud til at påvirke Schmeichel, når først kampen var fløjtet i gang. Målmanden gjorde, hvad han skulle uden at være spektakulær, men det var heller ikke den kamp, hvor han blev udfordret mest.

Rasmus Nissen Kristensen - 2 bolde
Højrebacken fra Brande fik kun 45 minutter på banen, og det var ikke overraskende efter den første halvleg, der var blevet spillet. Alt for meget gik galt i den højreside i første halvleg, hvor samspillet mellem ham og Andreas Skov Olsen ofte virkede helt og aldeles uafstemt.

Joachim Andersen - 2 bolde
En svær slutrunde for stopperen, der kom efter et fremragende efterår i Crystal Palace. Han fik aldrig helt vist den duelstyrke, han viser i Premier League, og så havde han igen visse problemer i boldomgangen. 

Andreas Christensen - 4 bolde
Han er en stille fyr, “AC”, men hans spil skriger verdensklasse. FC Barcelona-spilleren var Danmarks bedste og kom i vejen for en del, når Socceroos fik forvildet sig op danskernes banehalvdel, og hans boldomgang var som altid stensikker. Det er ikke for sjov, at han er blevet omtalt som “den danske Maldini”. 

Joakim Mæhle - 1 bold
Han var en af heltene under EM og i VM-kvalifikationen, men Mæhle ligner en, der er løbet tør for tryllestøv. Mod Australien forsøgte han sig igen med et frækt yderside-indlæg som under EM, men denne gang var det ikke tæt på at blive en succes. Det er historien om hans VM: Intentionerne er der, det lykkes bare ikke. Udskiftet efter 70 minutter.

Pierre-Emile Højbjerg - 1 bold
Den danske dieselmotor startede kampen fuldstændig forfærdeligt. Dårlige afleveringer, elendig teknik og en alt for panisk attitude. Alle tre ting blev en smule bedre efter pausen, men det blev aldrig Tottenham-stjernens VM. Ingen benzin på den motor.

Mathias Jensen - 3 bolde
Han var med for sit gode overblik og sine sylespidse afleveringer. Det markede han ved at høvle en fuldstændig ufarlig bold ud over sidelinjen tidligt i første halvleg, da han ellers bare skulle ramme Jesper Lindstrøm få meter derfra. Mathias Jensen tog et par gode løb, der forstyrrede det australske forsvar, og han havde kampens første chance, men det blev aldrig en præstation på mere end det jævne.

Christian Eriksen - 1 bold
Han er blevet beskrevet som "hjertet", "hjernen" og "lungen" på det danske landshold. Ja, snart alle organer, det er muligt at støve op i den menneskelige krop, er han blevet kaldt. Det siger sig selv, at når ingen af dem fungerer, er der ikke meget spræl i patienten. Christian Eriksen slog et par fantastiske afleveringer over en halv banelængde, men når det er det pæneste, man kan sige om den danske 10'er, har det ikke været ret godt. Den, der har evnerne, har pligten. Eriksen fejlede.

Andreas Skov Olsen - 1 bold
En highlightpakke med Andreas Skov Olsens samlede VM-aktioner kan gives som hadegave under juletræet. Siden Brugge-spilleren satte foden på landingsbanen i Doha for to uger siden, har han ikke sat en fod rigtig. Han var bedre mod Australien end mod Tunesien, men det kunne heller ikke blive værre. Intet lykkedes for Andreas Skov Olsen, og det var meget sigende, at når han endelig kom til afslutning, lå den til højrebenet.

Martin Braithwaite - 2 bolde
Selv med et ben i gips ville Martin Braithwaite kunne løbe fra sin direkte oppasser, det australske køleskab Harry Souttar, men det er kun en fordel, hvis de rigtige bolde bliver spillet, og det gjorde de ikke til Braithwaite. Det var en skidt kamp for Espanyol-spilleren, men det var ikke ene hans skyld.

Jesper Lindstrøm - 3 bolde
De gode aktioner i den danske offensiv kom fra Jesper Lindstrøm, Flere gange lykkedes det ham at komme forbi modstanderen, men den sidste aflevering manglede kvalitet hver gang. Én af de mindst ringe danskere.

Indskiftere

Alexander Bah - 3 bolde
Kom ind i pausen for Rasmus Nissen Kristensen og viste fint niveau. Fik især vist sine offensive kvaliteter ved et par lejligheder, blandt andet ved at lave en lækker tunnel og at komme til en udmærket chance.

Mikkel Damsgaard - 2 bolde
Mikkel Damsgaard skal hjem og have noget spilletid på klubholdet. Ikke meget "Damsinho" over ham. Formåede ikke at skabe noget i den halve time, han var på banen.

Kasper Dolberg - 2 bolde
Han skulle have været det danske holds slangebid i offensiven, men han blev puttet i lommen af de australske kænguruer. Kasper Dolberg virker ganske enkelt ikke til at være i form.

Robert Skov - UB
For kort tid på banen.

Andreas Cornelius - UB
For kort tid på banen.

Træner:
Kasper Hjulmand - 1 bold
VM slutter som en gigantisk fiasko for Danmark, der må rejse hjem efter tre gruppekampe. Tre gruppekampe, der har budt på tre forskellige angrebssammensætningen og ikke et eneste mål af en offensivspiller.

Og der har vi historien om Danmarks VM. Offensiven har på ingen måde imponeret, og igen-igen havde den svært ved at skabe chancer mod Australien. En stor del af kritikken for offensivens kvaler falder selvfølgelig tilbage på Hjulmand. Hvorfor fik man ikke sat Eriksen bedre i scene? Hvorfor fik man ikke forløst de andre offensive profiler som Skov Olsen og Mæhle? Det er tilbage til tegnebrættet for den danske landstræner. EM-succesen synes meget, meget langt væk. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Læs også denne kommentar fra Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen: Største VM-fiasko nogensinde