• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Kasper Hjulmand om VM-fiasko: Vi mistede os selv

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand taler ud flere måneder efter den skuffende VM-slutrunde.

Af Kenneth Jensen

Det danske fodboldlandshold bliver i næste uge udtaget frem mod EM-kvalifikationskampene mod Finland og Kasakhstan, og dermed samles spillerne og trænerteamet for første gang, siden man skuffende måtte forlade VM-slutrunden efter gruppespillet.

Landstræner Kasper Hjulmand er nu begyndt at tale lidt ud om skuffelsen, og hvad der gik galt, og til Mediano-podcasten "Det taktiske værksted" fortæller Hjulmand, hvordan han havde svært ved at kende sit landshold i anden halvleg af sidste gruppekamp mod Australien - et opgør, Danmark skuffende tabte med 0-1.

- Det, jeg er mest bange for, når jeg siger de her ting, er, at det bliver dårlige undskyldninger. Det er ikke tilfældet. Vi lægger os fladt ned og siger, at det var for dårligt, at vi ikke gik videre fra den her pulje. Specielt anden halvleg i kampen mod Australien tabte vi os selv. Det er det vigtigste at tage fat i, det må ikke ske, siger Kasper Hjulmand til Mediano og får spørgsmålet, hvad han mener med ordene "tabe os selv":

- Vi må aldrig gå fra en bane og føle, at vi ikke har vist, hvem vi er. Og en af grundpillerne i vores historie sammen har været, at vi spiller til sidste sekund, og at vi kigger
på hinanden, når det gør ondt, holder sammen og ofrer os endnu mere for hinanden. Vi sætter endnu mere tempo i vores eget spil, og vi er som offensiv pågående og får skabt noget.

- Havde vi scoret et enkelt mål, skulle Australien have scoret uanset hvor sent vi scorede, og det havde gjort det vildt (fordi Australien kun ville gå videre med en sejr, red.) Vi tabte vores positioner, og det har vi (landstrænerteamet, red.) heller ikke set på den måde før. Vi har haft kampe, hvor vi har set det i glimt, men grundlæggende mistede vi os selv for meget.

- Vi kan godt tabe, men vi kan ikke gå fra en bane med en følelse af, at vi ikke efterlod alt på banen. Der er mange årsager til det (at det gik galt ved VM, red.), men jeg kan ikke sige, at der er 10 procent her og to procent der. Der er dog ingen tvivl om, at det helt klart var for dårligt, og det kommer vi også til at slå tilbage fra. Det er der ingen tvivl om.

Foruden den spillemæssige fiasko, famlede DBU og landsholdet også uden for banen, hvor man kom til Qatar med en mission om at føre en kritisk dialog, men endte med ikke at foretage sig noget nævneværdigt, fordi FIFA stak en kæp i hjulet på de danske planer.

Danmark er foruden Finland og Kasakhstan i pulje med Slovenien, Nordirland og San Marino. EM i 2024 spilles i Tyskland.