• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Legende slagter tysk stjerne: Meget alvorligt

Foto: Getty Images

Bastian Schweinsteiger var efter Tysklands choknederlag til Japan nærmest rasende over Niklas Süles forsvarsspil i forbindelse med japanernes første scoring.

Af Lars Gram-Hanssen

Tyskland fik onsdag en skrækkelig start på VM i Qatar, og efter 2-1-nederlaget til Japan har Hansi Flicks mandskab selvsagt fået hård kritik i hjemlandet. 

Blandt dem, der bestemt ikke er imponeret, er den tidligere tyske verdensmester Bastian Schweinsteiger, der i særdeleshed er utilfreds med Niklas Süles præstation i det tyske forsvar, særligt i forbindelse med Japans første scoring.  

- Niklas Süle er forsvarsspiller. Hvis en modspiller løber imod dig, én mod én, så lader du ham ikke trække ind i banen. Man lukker banen indad og tvinger dem derud, hvor det er mindre farligt. I det her tilfælde giver han modstanderen muligheden for at trække ind i banen og lægge afleveringen, lyder det således, ifølge Bild, fra Schweinsteiger. 

- Det bryder jeg mig ikke om. Det er ikke godt. Det er meget, meget dårligt. Okay, bolden bliver rettet af til Doan (som udlignede til 1-1, red.), men jeg brød mig ikke om det, der skete i opspillet til målet. Det er ikke godt nok fra en forsvarsspiller som Süle. Det er en klassisk og meget alvorlig defensiv fejl. 

Efter nederlaget til Japan har Tyskland kniven for struben inden søndagens brag mod Spanien, som onsdag indledte VM-slutrunden med en 7-0-sejr over Costa Rica.