• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Mæhle er blevet oppasset: Mærker mere opmærksomhed

Foto: Getty Images

Joakim Mæhle kan godt se, at der er blevet forberedt på de gode sider af det danske spil.

Af Oliver Okstrøm

Joakim Mæhle har tidligere leveret store offensive præstationer på sin plads som venstre wingback for Danmark. Det så man særligt ved EM i sommeren 2021. Men ved dette VM har det ikke helt været det samme.

I et interview med DR1 kommer Atalanta-danskeren ind på, hvordan arbejdsbetingelserne har været for ham - og om der har været mere defensivt at se til for ham.

- Det ved jeg såmænd ikke, om de er, men ligesom vi forbereder os godt på vores modstandere, så forbereder de sig også på os. Så der er ingen tvivl om, at de kigger på, hvad vi er gode til og prøver at lukke ned for det, siger han og fortsætter:

- Men samtidig skal vi så være ekstra gode og have den ekstra kvalitet til at finde de åbninger, der åbner sig andre steder på banen, lyder det fra Joakim Mæhle.

For ham selv er det også tydeligt, at der er opmærksomhed på ham. Det kunne han fornemme i opgøret mod Frankrig, som endte med et 1-2-nederlag for Danmark.

- Jeg synes godt, at jeg kunne mærke i går (lørdag red.), at Dembele forsvarede mere, end han plejer. Og så stod der også en Koundé, som man skulle forbi. Men som sagt. Når de dobler op i den ene side, så skal vi være gode nok offensivt til at skabe mere i de områder af banen, hvor der åbner sig nogle andre huller, siger Mæhle.

Nu venter Australien i den sidste kamp i gruppespillet, hvor danskerne er pisket til at vinde, hvis de vil videre til næste runde.

Der er i den forbindelse blevet advaret til australierne om, hvordan de ikke skal spille mod danskerne. Læs mere om det her.