• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Advarer Australien: Den plan er for farlig mod DK

Foto: Getty Images

Det australske landshold er nødt til at gå efter sejren i onsdagens kamp mod Danmark. Sådan lyder det nu fra en tidligere australsk landsholdsspiller.

Af Lars Gram-Hanssen

Australien bør ikke gå på banen for at forsvare det ene point i onsdagens VM-skæbnekamp mod Danmark. 

Sådan lyder det nu fra den tidligere australske landsholdsspiller Bruce Djite. Ifølge den tidligere angriber er det således en for risikabel strategi, selvom uafgjort sandsynligvis er nok for Australien, mens Danmark er pisket til at vinde. 

- Vi er nødt til at vinde. Vi er nødt til at slå Danmark. Frankrig er allerede videre, så ingen ved, hvordan Frankrig kommer til at gribe det an. Men de har ingen forpligtelser i forhold til at stille med deres stærkeste hold (mod Tunesien, red.). De sparer måske nogle spillere. Man ved aldrig, lyder det således, ifølge ABC, fra Bruce Djite. 

- Og hvis vi går ind til den kamp mod Danmark for at hive en uafgjort hjem, eller har et uafgjort resultat i baghovedet, så risikerer vi at spille ligesom i anden halvleg mod Frankrig, hvor vi ikke satte os igennem og ikke var aggressive. Så har vi ingen af de kvaliteter, vi så mod Tunesien, og det bringer os virkelig i fare. 

- Så vi er virkelig nødt til at gå ud for at hente alle tre point. Vi skal gribe kampen an ligesom vi gjorde i kampen mod Tunesien. Det er nu eller aldrig. 

Inden tredje og sidste spillerunde i gruppe D er situationen den, at Frankrig har seks point, mens Australien har tre point. Både Tunesien og Danmark har ét point. 

Dermed er ét point ikke nødvendigvis nok for Australien mod Danmark, idet Tunesien med en sejr over Frankrig kan sikre sig avancement. Det vil i så fald afhænge af målscoren. 

Læs også: Under stort pres: Sådan går Danmark videre ved VM

Læs også: Landstræner gik fuldstændig amok på Mathew Ryan