VM

Maradona om Guds hånd-målet: Var blevet arresteret hvis der var VAR

Maradona er ikke bange for at lave lidt sjov med sit mål mod England i 1986, hvor han scorede med hånden.

Der har muligvis aldrig været en spiller som Diego Armando Maradona, og der kommer det måske aldrig nogensinde. Argentineren fortryllede verden med sine genialiteter ved VM 1986 i Mexico, hvor han dog også brugte lidt sort magi.

Han scorede nemlig med hånden i kvartfinalen mod England, og han fortæller nu, at sådan et mål nok ikke var blevet anerkendt, hvis der havde været VAR dengang. Det fortæller han i et interview på Bwins hjemmeside i et interview med den tidligere franske landsholdsspiller Robert Pires.

- Jeg var blevet arresteret, hvis der havde været VAR dengang. Du kan nemlig ikke stjæle foran 80.000 mennesker, lyder det kækt fra den argentinske legende.

Maradona forklarede desuden også, at det var med venstre hånd, at han fik scoret.

- Jeg lavede en 'tik-tik', og jeg lagde mit hoved lige bag den, og Terry Fenwick sagde 'Hånd! Hånd!', men jeg svarede 'Mål!" tilbage, fortæller Maradona.

Foruden målet med hånden, lavede Maradona også et verdensklassemål, da han driblede fra egen banehalvdel og satte et halvt engelsk hold af, hvorefter han scorede. Begge mål  blev scoret indenfor få minutter i begyndelsen af anden halvleg i kampen, som bragte Argentina foran med 2-0. Lineker reducerede sent i kampen til 2-1, som også blev kampens resultat.

Ved slutrunden i Rusland vil VAR blive brugt for første gang ved et VM.