• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Modsiger Nadim-udtalelse: Det giver ikke mening

Foto: Getty Images

Nadia Nadims agent forsvarede forleden sin klient, men en del af forsvaret "giver ikke mening", lyder det fra ekspert.

Af Anders Dehn

Forleden kom Nadia Nadims agent, Michael Kallbäck, sin klient til undsætning, efter den danske fodboldspiller fik hård kritik for sin promovering af Qatar. Men en del af hans udtalelser passer simpelthen ikke, siger ekspert til B.T.

Kallbäck sagde blandt andet: 

- Nadia rejste til Qatar på grund af et lægebesøg, og hun optrådte på WISE-topmødet, som var en betalt optræden. Den optræden har intet at gøre med hverken Qatar eller det kommende VM. Hvad hun derudover gjorde under sit besøg, har været uden nogen form for betaling eller økonomisk kompensation.

Det stemmer dog ikke, at World Innovation Summit for Education ikke har noget med Qatar at gøre. Tværtimod har topmødet tætte forbindelser til landets regering, emirfamilien og til selve VM-slutrunden.

Bag WISE står Qatar Foundation, som blev stiftet af den tidligere emir Hamad Bin Khalifa Al Thani og hans hustru Moza bint Nasser. Sidstnævnte er stadig bestyrelsesformand. Fem af seks medlemmer af bestyrelsen består af den regerende Al Thani-familie.

Qatar Foundation er også med til at finansiere og udvikle mindst ét af VM-stadionerne, Education City Stadium. Derudover har Qatar Foundation og den komité, der arrangerer VM, et samarbejde, der blandt andet handler om, at QF skal "støtte komitéen, mens den udvikler VM i Qatar 2022's besøgsoplevelse, som vil promovere landet for et globalt publikum".

Hassan Al-Thawadi, der er generalsekretør for VM-komitéen, har også tidligere talt i WISE-regi.

Derfor konkluderer Stanis Elsborg, der er senioranalytiker ved Play the Game, at Michael Kallbäcks udtalelse ikke holder vand.

- Det giver mening ud fra en agents synspunkt, hvor man meget gerne vil have vasket den uheldige historie af sig. Og det er en uskøn historie, når man er en del af Qatars propaganda. På den måde giver det mening, men det giver ikke mening i sig selv, fordi det er totalt infiltreret og en del af et meget stort maskineri, som Qatar ruller ud i øjeblikket, siger han til B.T.

Tidligere har DBU undsagt sig at blive forbundet med Nadia Nadims tur til Qatar.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020