• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Jacob Quvang

Morten Bruun: Selvfølgelig kan Hjulmand gøre det

Foto: Getty Images

TV 2-eksperten er ikke i tvivl om, at Kasper Hjulmand kan sætte Simon Kjær af.

Af Jacob Quvang

Simon Kjærs navn var fraværende fra startopstillingen, da Danmark mødte Frankrig, selv om Kasper Hjulmand stillede op med en trebackkæde. 

Forklaringen var, at Simon Kjær døjede med en mindre skade, hvilket betød, at han ikke kunne spille fra start, men at han godt kunne skiftes ind mod slutningen af kampen, hvis det var nødvendigt. Han betonede efterfølgende selv, at han er klar til kampen mod Australien på onsdag. 

Her mener TV2-ekspert og tidligere professionel fodboldspiller Morten Bruun, at den danske landsholdsanfører skal sættes på bænken. Det skriver han i sin klumme hos TV 2. Han forventer, at Kasper Hjulmand skifter til en 4-3-3-opstilling, hvilket betyder én midtstopper færre, og her trækker Simon Kjær det korteste strå, da han ifølge Bruun ikke er lige så god som Joachim Andersen og Andreas Christensen. 

Så er spørgsmålet; Kan Kasper Hjulmand sætte sin landsholdsanfører af? Ja, er svaret ifølge Morten Bruun.

- Kan en landstræner sætte sin anfører af midt under en VM-slutrunde? Selvfølgelig kan han det. Men det kræver da nogen ekstra overvejelser. Det er noget andet at bænke Simon Kjær end Kasper Dolberg, skriver Morten Bruun. 

Han uddyber det med, at Morten Olsen gjorde det samme i 2002, da Niclas Jensen blev foretrukket foran anfører Jan Heintze i den tredje gruppekamp, fordi at Niclas Jensen simpelthen bare var bedre. En nødvendig beslutning, lyder det fra TV 2-eksperten. 

Selv var Simon Kjær ude efter Frankrig-kampen og sige, at han hader at sidde på bænken. Derfor bliver det spændende at følge med i, om han starter på banen, når Danmark skal bruge en sejr mod Australien for at gå videre til ottendedelsfinalen.