• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Pas på ham, Danmark: Møder midtstopper-målmaskine

Foto: Getty Images

VM's vel nok farligste midstopper tørner ud for Australien og kan blive en mundfuld for Danmark på onsdag.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar

Seks mål i 11 landskampe er godt for en angriber, fremragende for en midbanespiller og uhørt for en central forsvarsspiller.

Ikke desto mindre er det, hvad Australiens Harry Souttar kan fremvise. Han er midtstopper og en klassisk én af slagsen - høj som en silo og bred som et køleskab. Og så har han rødder i Skotland - landet, hvor en syngende tackling høster samme applaus som en rabona-finte gør på Copacabana. 

Men score mål kan han altså også. 

Mod Danmark spiller Souttar fra Stoke City sin 12. landskamp for Australien og kan score sit mål nummer syv, så Hjulmand og co. skal holde godt øje med midtstopperen på dødbolde.

Da Tipsbladet spørger Harry Souttar til de mange scoringer, begynder han straks at grine.

- Men det hører med til historien, at jeg scorede en del mål i den tidlige del af VM-kvalifikationen, og jeg fornærmer nok ikke nogen ved at sige, at modstanden var begrænset, fastslår midtstopperen, der blandet andet har scoret tre mål mod Kinesisk Taipei og to mål mod Nepal.

Nu skal han forsøge at pande bolden forbi Kasper Schmeichel, når Danmark byder op til dans onsdag eftermiddag. Her kan Socceroos tage et kænguruhop ind i ottendedelsfinalen ved blot at få uafgjort.

- Man skal jo bare tage et kig på navnene på det danske landshold for at konstatere, at det er et rigtig godt hold. De seneste to-tre år har været fantastiske for Danmark, og jeg må sige, at jeg synes, de er gode. 

- Derfor bliver det en enorm svær opgave for os, men vi har masser af selvtillid efter de første to kampe. Det er et stort opgør mod Danmark, og det er sådan en kamp, alle fodboldspillere drømmer om at være en del af. Vi glæder os, lyder det fra 24-årige Harry Souttar. 

Opgøret mellem Danmark og Australien fløjtes i gang onsdag klokken 16.00.