VM Victor Risager

Peter Schmeichel: Derfor er VM hvert andet år godt

Foto: Getty Images

Peter Schmeichel støtter FIFA's kontroversielle plan for VM.

Af Victor Risager

Peter Schmeichel var torsdag til en FIFA-konference i Qatar, hvor den tidligere danske landsholdskeeper var en af 80 fodboldlegender, der var inviteret til at vende fodboldforbundets plan om en ændring af VM-strukturen.

FIFA undersøger nemlig muligheden for at afholde VM hvert andet år frem for hvert fjerde år - og den plan er Peter Schmeichel fortaler for. Det sagde den nu 57-årige legende på et virtuelt pressemøde fra FIFA-konferencen.

- Jeg kommer fra et lille land med fem millioner mennesker. Vi har ingen garanti - i en svær miljø i Europa - om at kvalificere os til VM, sagde Peter Schmeichel og fortsatte:

- Jeg spillede for landsholdet i 14 år, men kom kun til et VM, og jeg ville være vild med det, hvis man kunne få chancen for at kvalificere sig hvert andet år. Jeg må også sige, at når man ser et VM som i Italien i 1990 og i USA i 1994, hvor vi (Danmark, red.) ikke kom med og tabte chancen i sidste kamp… Så skulle en ambitiøs spiller som mig vente længe på den næste mulighed. Der er ingen tvivl hos mig om, at et VM hvert andet år er en god idé.

- Kalenderen er “outdated”
Samtidig vil FIFA’s plan ændre fodboldkalenderen, således at der er færre landskampsperioder.

I øjeblikket er der nu fire landskampsperioder i løbet af året, men hvis FIFA’s plan effektueres, skal det kun være en eller to. Samtidig vil spillerne få en obligatorisk pause på hele 25 dage efter hver slutrunde ifølge planen.

Det er godt nyt, mener Peter Schmeichel.

- Kalenderen er også lidt “outdated”. Jeg har personligt oplevet, hvor jeg kom tilbage fra VM og skulle spille to af de vigtigste kampe i en sæson for at kvalificere os til Champions League. Og jeg havde ingen pause. Noget af det vigtigste i dette forslag er den obligatoriske 25 dages pause, som forhåbentlig skal skrives ind i reglerne. At man som fodboldspiller får det. Det er et problem, at hvis man er succesfuld, spiller man i de sene kampe i Champions League og skal også til VM, EM, AFCON eller noget andet, og så spiller man enormt mange kampe. Hvis man ikke får pause, brænder man ud på et tidspunkt, sagde han.

UEFA er imidlertid ikke fortalere. De truer med at boykotte VM, hvis planen bliver til virkelighed - læs mere her