• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Prominent dansker i tænkeboks: Skal VM boykottes?

Foto: Getty Images

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen ved endnu ikke, om det officielle Danmark kommer til at boykotte VM-slutrunden.

Af Anders Dehn

Mens DBU og det danske landshold holder fast i, at de ikke vil boykotte det skandaleramte VM senere på året, er Danmarks politiske ledere mere i tvivl. Det fortæller kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til Ekstra Bladet.

Regeringen har endnu ikke taget stilling til, om det officielle Danmark kommer til at sende repræsentanter til Qatar, eller om man bliver hjemme i protest mod slutrunden, der blev tildelt værtslandet efter omfattende korruption, og som har kostet et ukendt antal mennesker livet.

- Det er ærligt en beslutning, der ikke er truffet endnu. Det er med åbne kort, jeg siger, at for os handler det også om at bidrage til det fokus, der er. Om det så er ved en boykot eller ved at være til stede, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Ekstra Bladet.

Den slingrekurs har Amnesty International tidligere kritiseret. Som politisk rådgiver Annette Stubkjær Rimmer sagde på vegne af organisationen i januar:

- Vi synes ikke, at det er urimeligt, at DBU bliver forholdt de spørgsmål. Det er dem, der er medlemmer af FIFA.

- Vi synes til gengæld, at der mangler en politik på området. Man har vidst det i 12 år nu, og alligevel ved den danske regering ikke, om de vil deltage til VM. Det er meget problematisk. Sport og politik ER blevet blandet sammen forlængst.

DBU har i denne uge været på besøg i Qatar. Her kunne forbundet konstatere, at det stadig kniber med at føre de ellers højtbesungne reformer ud i virkeligheden.