• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Mikkel Fuhr Nielsen

Raser over Hjulmand: Det var helt ubrugeligt

Foto: Getty Images

I Frankrig har man svært ved at begribe nogle af Kasper Hjulmands valg.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

En bagkæde med tre mand, Eriksen med udgangspunkt i venstre og Kasper Dolberg helt i front.

Det var nogle af Kasper Hjulmands valg til åbningskampen mod Tunesien tirsdag eftermiddag. Hverken spillet på banen eller det uafgjorte resultat vakte begejstring efter slutfløjt.

I Frankrig var man heller ikke imponeret over Danmarks indsats i løbet af de 90 minutter. Ej heller var den franske journalist Yasser Salfiti særlig imponeret over flere af Kasper Hjulmands taktiske dispositioner.

- Det var fuldstændig ubrugeligt [at bruge Dolberg, red.]. Jeg forstår ikke hans (Hjulmands) stædighed ved at spille med Kasper Dolberg på toppen hver gang, siger Yasser Salfiti i det franske tv-program Les Réservistes, som dækker VM-slutrunden i Qatar stolpe op og stolpe ned.

Kasper Dolberg gjorde ikke særlig meget væsen af sig mod Tunesien, hvor han blev pillet ud efter 65 minutter. I hele 2022 har landsholdsangriberen faktisk haft svært ved at finde målformen fra de glade dage i Ajax.

Det er ikke blevet bedre efter udlejningen til Sevilla, hvor han endnu har til gode at score et mål. Han er på kontrakt i OGC Nice, hvilket er årsagen til, at det franske tv-program har ekstra fokus på Dolberg.

Nu er det så Kasper Hjulmands beslutning om at blive ved med at bruge ham, som får en omgang med spanskrøret i det franske studie. Kasper Hjulmands angrebskorps lider generelt under manglende form.

Jonas Wind, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius er alle taget til Qatar efter et efterår med skadesproblemer. Lørdag skal Hjulmand beslutte, om han vil fortsætte med Dolberg på toppen eller skifte til en af de andre muligheder.

Man møder således Frankrig i en meget vigtig kamp, der kan være afgørende for Danmarks videre skæbne ved VM-slutrunden. I gruppens sidste kamp møder man Australien.

I afspilleren ovenfor kan du høre Tipsbladets analyse af Danmarks åbningskamp mod Tunesien.