• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Ryan jubler over historisk bedrift: Det er stort

Foto: Getty Images

Mathew Ryan blev lørdag den blot tredje australske kaptajn til at føre nationen til en sejr ved en VM-slutrunde.

Af Lars Gram-Hanssen

Australien vandt lørdag en VM-kamp for blot tredje gang i landets historie, men 1-0-sejren over Tunesien er ikke steget Mathew Ryan til hovedet. 

Forud for onsdagens skæbnekamp mod Danmark vil FC København-reserven dog samtidig ikke lægge skjul på, at han er stolt over bedriften. 

- Bare super stolt. En kollektiv indsats fra første fløjt. Vi efterlod bare alt ude på banen. Det er målsætningen hver gang, vi spiller, men på en eller anden måde fandt vi bare et andet niveau, lyder det, ifølge Daily Mail, fra Mathew Ryan. 

- Vi stiller os på ingen måde tilfredse med det, vi har opnået indtil videre. Det er stort, det vi har leveret, men vi er sultne efter mere. 

Det er blot sket to gange tidligere, at Australien vinder en kamp ved en VM-slutrunde. Første gang var i 2006, hvor man slog Japan med 3-1, og anden gang var i 2010, hvor man slog Serbien med 2-1. 

Australien står i en lidt speciel situation inden sidste gruppekamp mod Danmark. Uafgjort vil således være nok for australierne, såfremt Tunesien ikke vinder over Frankrig. 

Ifølge den australske matchvinder fra Tunesien-kampen, Mitchell Duke, betyder det, at australierne kommer til at blæse til angreb på onsdag. Det kan du læse mere om HER