• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Saudi-Arabien trækker sit VM-bud: Sikke et brag!

Foto: Getty Images

Saudi-Arabien har meddelt, at oliestaten ikke længere er med i kapløbet om at blive VM-værter i 2030, skriver spanske Marca.

Af Ole Hoffskov

Saudi-Arabien bliver ikke værter for VM i 2030, og dermed kommer man ikke til at se en slutrunde lig den, der blev afholdt i Qatar sidste år.

Torsdag aften skriver den spanske sportsavis Marca, at Saudi-Arabien har meddelt Egypten og Grækenland, som de efter planen skulle have budt på VM-værtsskabet sammen med, at de ikke har tænkt sig at stille op som VM-værter alligevel. 

Saudi-Arabien er nået frem til den konklusion, at de umuligt kan strikke et bud sammen, som er bedre end det, Spanien, Portugal og Marokko, der ønsker at beværte slutrunden i 2030 sammen, kan præsentere, og derfor har oliestaten valgt at trække sig. 

Må være blevet bedt om at gasse ned
Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen var en kæmpe modstander af VM-slutrunden i Qatar, og samme holdning har han til Saudi-Arabien som værter for en slutrunde i fodbold. Derfor er dagens udmelding meget positiv - og ikke mindst overraskende - fastslår han. 

- Sikke et overlydsbrag. Wow. Det så jo ud til, at Cristiano Ronaldo, N'Golo Kanté og alle de andre skulle kaste glans over Saudi-Arabien og gøre landet klar som VM-vært. Nu kunne jeg få tanken, at nogen i toppen af fodboldverdenen har bedt dem gasse lidt ned og vente til 2034 eller 2038 i stedet, siger Troels Bager Thøgersen og fortsætter:

- Jeg tror stadig, de vil have VM, men det var enormt svært at måle sig med det spansk-portugisiske bud, og så er det uformelt heller ikke Saudi-Arabiens tur kun otte år efter nabolandet Qatar. Så mistanken om, at 2034 eller 2038 var mere realistisk, har hele tiden været der.

- Men det er stadig vildt mærkeligt. Hvorfor prøve så hårdt på at få VM og lave alle mulige politiske samarbejdsaftaler, der faktisk er meget vigtigere end at hente Cristiano Ronaldo, og så bare opgive? Det er ikke første gang, Saudi-Arabiens styre skifter kurs med meget kort varsel.

- Hvis jeg var spiller eller agent på vej til Saudi-Arabien, ville jeg da lige overveje en ekstra gang, om de også kan finde på at skifte kurs fra den ene dag til den anden i satsningen på klubfodbold.

Hvem skal så arrangere VM?
Som nævnt har Spanien, Portugal og Marokko budt ind på VM i 2030 sammen, og en sydamerikansk kvartet bestående af Argentina, Paraguay, Chile og Uruguay drømmer ligeledes om at lægge billet ind på verdens største sportsbegivenhed.

Storbrittanien og Irland har også været inde i billedet, men de valgte sidste år at trække deres kandidatur for i stedet at gå benhårdt efter EM i 2028.

Hvem der bliver værter for VM-slutrunden i 2030 offentliggøres på en FIFA-kongres i september næste år. VM i 2026 afholdes i USA, Canada og Mexico.