VM Oliver Okstrøm

Semi-automatisk offside overvejes til VM

Foto: Getty Images

FIFA-præsident Gianni Infantino ser det som lovende, at der kan blive brugt mere teknologi ved det kommende VM.

Af Oliver Okstrøm

Ved det kommende VM i Qatar vil der være noget nyt for de fleste, som vil følge med i turneringen. Det vil nemlig være med en såkaldt semi-automatisk offside-afgørelse, hvor teknologi skal hjælpe dommerne med at træffe de rigtige beslutninger.

Det fortæller FIFA-præsident Gianni Infantino ved regel-organet, IFAB's, kongres mandag, ifølge Sky Sports.

- Det ser ret godt og lovende ud. Vi har testet det ved klub-VM og Arab Cup, hvor det var meget tilfredsstillende, siger FIFA-præsidenten og fortsætter:

- Vores eksperter ser nærmere på det, inden vi tager en beslutning om, hvorvidt det kommer til at blive brugt ved VM eller ej, lyder det fra Gianni Infantino.

Med det semi-automatiserede offside vil der være tale om et system med mellem ti og tolv kameraer oppe under stadionets tag, hvor der bliver fulgt spillere på 29 punkter 50 gange i sekundet. Det vil blive brugt i realtid, og softwaren kan automatisk sende data videre til VAR og dem med slowmotion.

Dermed vil man hurtigere kunne afgøre om der er offside ved scoringer og fjerne behovet for forsinkede flag i mange tilfælde.

Dernæst har præsidenten for FIFA en melding om reglen om fem udskiftninger, som har gjort sit indtog efter covid-19 kom. Det er en regel, som er kommet for at blive.

- Der er mange interessenter over hele verden, som har støttet det, og det bliver en fast regel. Det er den største afgørelse, som er blevet taget i dag, fortæller Infantino.

Dommer-ekspert Jan Carlsen har desuden udpeget nogle misforståelser ved VAR. Læs mere om det her.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.