Foto: Getty Images
VM

Tidligere FCM'er stjæler billedet ved Klub-VM

Emam Ashour gjorde sig meget godt bemærket ved bronze-kampen ved VM for klubhold.

Efter en længere transfersaga i sommer skiftede den egyptiske offensivspiller Emam Ashour fra FC Midtjylland efter kun et halvt år i klubben til Al-Ahly fra spillerens hjemland.

Det er en klub, som i den seneste sæson vandt den afrikanske udgave af Champions League, hvorfor de her i december har været med til VM for klubhold. Her spillede de fredag bronzekamp ved turneringen mod japanske Urawa Red Diamonds.

Den kamp endte med en 4-2-sejr til egypterne, hvor det blev til en stor rolle til Ashour, som viste sig så imponerende frem, at han efter opgøret blev kåret som kampens bedste spiller.

Ashour registrerede blandt andet to nøgleafleveringer og vandt samtlige dueller på banen ifølge den anerkendte Afrika-journalist Micky Jnr. 

Med i opgøret var en anden tidligere FC Midtjylland også med, som gjorde sig bemærket i form af Alexander Scholz, som stod bag målet til 2-2, da han sparkede et straffespark i netmaskerne.

Finalen ved VM for klubhold spilles senere fredag, hvor Manchester City skal møde Fluminense.

Ashours historie er desuden, at han kom til FCM fra Zamalek, hvorefter han altså et halvt år efter rykkede til deres ærkerivaler via midtjyderne. Det var noget, som fansene i hans første klub havde det meget svært med. Læs mere om det her.