Foto: Getty Images
VM

TV 2 og DR dropper FIFA-glansbilleder af Qatar

Hverken TV 2 eller DR har tænkt sig at bruge FIFA's såkaldte bypræsentation af Doha i forbindelse med VM.

Hverken TV 2 eller DR vil bruge såkaldte “beauty shots” af Doha og Qatar, der leveres af FIFA, ved sendingen af dette års VM-slutrunde. Det fortæller tv-stationerne til Tipsbladet.

Såkaldte “beauty shots” er en ganske almindelig del af tv-sendingen fra en lang række store begivenheder, helt fra slutrunder i fodbold til Eurovision. Kort fortalt er det klip, der skal vise den pågældende værtsby fra sin bedste side.

Til efterårets VM i fodbold i Qatar leverer FIFA en bypræsentation af Doha, hvor kampene skal spilles, til rettighedshaverne verden over, men i Norge har både NRK og TV2 valgt at droppe brugen af den. Man vil nemlig ingenlunde tegne et glansbillede af Qatar, lyder det klart fra det norske over for VG.

Og det samme er tilfældet for både TV2 og DR i Danmark.

- Vi kunne ikke drømme om at vise glansbilleder. Det er lige meget, om det gøres andre steder. Vi har en klar holdning. Det er klart, at hvis vi sender vores egne reportere ud for at lave noget, vil man kunne se, hvordan Qatar ser ud, men vi har ingen intentioner om at tegne et glansbillede af Doha og resten af Qatar.

- Hvis der er noget i FIFA-pakkerne, vil vi være selektive, siger Carsten Werge, fodboldredaktør hos TV 2, til Tipsbladet.

- Men det er klart, at hvis der er en åbningsceremoni, som vi jo sender, er vi ikke herre over, hvilke billeder der er i produktionen. Det er vi ikke, og der må vi stole på, at sendingen gør, hvad den skal. Det ligger på signalet, som vi ikke er herre over. Vi er ikke herre over, at de laver et skud oppefra, så man ser de stadions, de har bygget. Vi er herre over det, hvis vi får tilbudt et indslag om, at Qatar og Doha er fantastisk, og det kunne vi ikke drømme om at bruge.

Heller ikke hos DR vil man bruge bypræsentationen af Doha, mens man vil forholde sig kritisk til de sendinger, der produceres af FIFA:

- Generelt har DR haft en kritisk tilgang til værtsskabet ved VM-slutrunden i Qatar, og vi er opmærksomme på, at vi ikke skal bidrage til et skønmaleri af landet. Derfor forholder vi os naturligvis også kritisk til de feeds, som FIFA tilbyder.

- Vi kommer ikke til at vise bypræsentationen af Doha, mens der er andre feeds, vi kommer til at bruge. Det kunne fx være billeder af det danske landshold på vej mod stadion i bus, lyder det fra Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for Sporten, i et skriftligt svar.

VM begynder i næste uge. Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november mod Tunesien.