• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

VM-boykot? Norske fodboldbosser vil have nyt møde

Foto: Getty Images

Det norske fodboldforbund har generalforsamling på søndag, men da kommer de delegerede næppe til at tage stilling til, om landet skal boykotte VM. I stedet vil en række ledere have en ekstraordinær generalforsamling.

Af Anders Dehn

Den seneste halvanden uge er modstanden mod VM i Qatar vokset i Norge. Seks forskellige topklubber har offentligt bedt fodboldforbundet om at boykotte slutrunden, og det har lagt et tungt pres på forbundet op til dets generalforsamling på søndag.

Det tyder dog på, at fodboldforbundet ikke kommer til at tage stilling til spørgsmålet om VM-boykot i denne omgang. I stedet vil de fleste formænd for de enkelte kredse have en ekstraordinær generalforsamling. Det skriver VG.

Avisen har været i kontakt med alle 18 kredsformænd, og 16 af dem går ind for en ekstraordinær generalforsamling. De to resterende kredsformænd vil ikke udtale sig til avisen.

Ønsket om en ekstraordinær generalforsamling er på linje med både det norske fodboldforbund og topklubbernes interesseorganisation, Norsk Toppfotball, som er Norges svar på Divisionsforeningen i Danmark.

- Ændringsforslag er en god mulighed, hvis man har brug for at vedtage noget hurtigt. Men her har vi god tid. Derfor vil en ekstraordinær generalforsamling være en fornuftig løsning, siger Cato Haug, bestyrelsesformand i Norsk Toppfotball, ifølge VG.

Den norske modstand mod VM i Qatar har fået stor opmærksomhed, siden Tromsø IL den 1. marts meldte officielt ud, at klubben ville opfordre fodboldforbundet til boykot af slutrunden. I spidsen for udmeldingen stod blandt andre den tidligere FC København-spiller Tom Høgli.

Siden har fem topklubber tilsluttet sig opfordringen, herunder Rosenborg BK. Her havde bestyrelsen ellers afvist at bakke Tromsø op, men medlemmerne på klubbens generalforsamling vedtog med stort flertal af støtte Høgli og co.

I Superligaen er der ikke udsigt til en lignende opfordring, som Tromsø er kommet med. Læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus