Foto: Getty Images
VM

FIFA-ansat: Qatar-kritik skyld i dansk flop

FIFA-ansatte Arsene Wenger slår fast, at der er en sammenhæng mellem kritik af Qatar og en tidlig VM-exit.

Danmarks VM sluttede nærmest, inden det var begyndt, da de danske drenge allerede røg ud i gruppespillet efter to nederlag og et enkelt uafgjort opgør. Når den tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger skal forsøge at forklare den tidlige exit, så handler det om de politiske demonstrationer.

Det fortæller franskmanden, der nu også er en del af FIFA's tekniske studiegruppe, ved et arrangement i VM-værtslandet ifølge blandt andet The Mirror.

Det gælder også for Tyskland, der ligesom Danmark allerede er ude. Fælles for de to hold, der forud for slutrunden var regnet som nogle, der kunne gøre sig gældende, men levede altså ikke op til det. Begge havde det også svært i deres første kamp, hvor danskerne kun fik 0-0 mod Tunesien, mens Tyskland tabte skæbnesvagert med 1-2 til Japan.

- Du ved, at når du skal til VM, så må du ikke tabe den første kamp. Holdene der har erfaringen med at præstere til turneringer, som Frankrig og England, spillede godt i den første kamp, siger han og fortsætter:

- De hold, som var mentalt klar med et mindset med fokus på turneringen - og ikke de politiske demontrationer, lyder det fra Arsene Wenger.

Mens Tyskland havde deres gestus før kampen mod Japan med hænderne op foran munden, så havde de også ligesom Danmark planer om at spille med OneLove-armbindet med fokus på homoseksuelles rettigheder i Qatar, hvor det er strafbart at være.

Der var i alt syv landshold, som måtte droppe den plan, forlyder det.

DBU reagerede efterfølgende ved at tage afstand til FIFA-præsident Gianni Infantino, som Wenger nu arbejder for.

Den tyske gerning kom efter, at kun to spillere var for. Læs mere om det her.