• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

FCK, Brøndby, FCM og Randers på succes-jagt

Foto: Getty Images

Vi har endelig fået lukket Champions League for denne uge, hvorefter vi kan fokusere på de fire danske hold, som er i aktion torsdag aften i hhv. Europa og Conference League

Af Jacob Hansen

Der er fire danske hold i aktion torsdag aften i hhv. Europa og Conference League. Vores vanlige studievært, spilekspert Jacob Hansen, tager fat om nælden på alle fire kampe og kommer op med otte forskellige spilforslag. Der er altså fra odds 1.44 til odds 98!

Følgende er uddrag af de fulde optakter til de danske kampe, du kan finde andetsteds på www.tipsbladet.dk:

FCK - PAOK
Man kan diskutere, hvor imponerende det var, men FC København vandt senest 3-1 over Lincoln Red Imps i Conference League, og dermed har løverne vundet begge hidtidige kampe i gruppespillet. FCK har med andre ord leveret fejlfrit i Europa indtil videre. Og så har de leveret mål.

Hvis man medregner kvalifikationen, har FC København i denne sæson scoret 27 mål i otte kampe, og det kan ikke gøres ret meget bedre.

De takter skal holdet fortsætte i torsdagens hjemmekamp, men skader gør det vanskeligt for Jess Thorup i øjeblikket. Rasmus Falk og Carlos Zeca mangler fortsat, og derudover er der tvivl om Kamil Wilczek, Victor Kristiansen og Jens Stage, der alle missede søndagens opgør mod SønderjyskE.

Det helt store hovedbrud for FCK-træneren er den centrale midtbane, hvor Isak Bergmann Johannesson i første omgang blev prøvet af som makker til Lukas Lerager. Det gik hverken rigtig dårligt eller rigtig godt.

Læs fuld optakt her

Rangers - Brøndby
De blå-gule åbnede med et enkelt point hjemme mod Sparta Prag, men klubben kom ned på jorden igen, da det endte med et nederlag på 0-3 ude mod Olympique Lyon. De danske mestre er dog fortsat på den tredjeplads i gruppen, der vil give adgang til Conference League i foråret, da Rangers FC endnu ikke har fået point.

I Superligaen har Brøndby fået gang i det og er kommet i top seks, så det er et BIF-hold, der kommer i form til det svære opgør i Glasgow.

Niels Frederiksen er uden den langtidsskadede Rasmus Wikström, der heller ikke er blevet registreret til efterårets Europa League. Mads Hermansen er også ude, mens Mathias Greve er tilbage, efter han ikke spillede i weekenden. Peter Bjur, der ikke har spillet en førsteholdskamp i denne sæson, er udtaget.

Det danske mandskab kan også glæde sig over, at Blas Riveros fik comeback mod Vejle og var med til at vende 1-2 til en sejr på 3-2, selv om han blot spillede 11 minutter. Han er nok ikke helt klar til at spille fra start, men viste gode takter i de få minutter, han fik på banen.

Læs fuld optakt her

FC Midtjylland - Røde Stjerne:
Bo Henriksen sagde, at FC Midtjylland havde “en god chance for at gå videre”, efter at der blev trukket lod til puljerne i Europa League, men efter to runder ser det sværere ud end som så for “Ulvene”.

En deler mod Ludogorets og et nederlag til Braga efterlader dem på sidstepladsen i deres pulje med et point efter to kampe, og nu møder de topholdet Røde Stjerne, der har vundet deres to første kampe.

Der er imidlertid stadig fire runder tilbage i gruppespillet, men FC Midtjylland skal snart hente nogle sejre, hvis de vil videre.

FC Midtjylland skal også gøre det bedre end i weekendens kamp mod FC Nordsjælland for at hente point. Her var flere af profilerne et stykke fra vanligt niveau, og der var et hav af fejl, der vil blive straffet endnu hårdere på internationalt niveau.

Bo Henriksen må se bort fra Junior Brumado, der blev skadet mod FC Nordsjælland og ventes ude indtil midten af november. Han kan afløses af Victor Lind fra start.

Og så bliver det igen interessant at se, om Elias Rafn Olafsson får pladsen i målet, eller om FC Midtjylland vil rotere og give Jonas Lössl spilletiden i de europæiske kampe.

Læs fuld optakt her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020