FCK-svensker i fodsporene på Zdenek Pospech med debutmål

Blot 23 forsvarsspillere har hidtil scoret i sin debutoptræden i Superligaen. Ludwig Augustinsson blev søndag aften nummer 24.

Det giver en god start på tilværelsen som Superliga-spiller, hvis man allerede i sin første optræden, får netmaskerne til at blafre. Det er endnu mere lovende, hvis man som forsvarsspiller kan gå ind på et nyt hold og bidrage med en scoring. I Superligaens historie, der tager sin begyndelse i 1991, har blot 23 forsvarsspillere præsteret den bedrift. Ludwig Augustinsson blev den 24. forsvarsspiller i rækken, da han scorede efter 54. minutters spil på hjemmebane i Parken mod FC Vestsjælland. Det fremgår af en statistik, som danskfodbold.com har leveret.

Den unge svenske back startede ind i den første betydende kamp efter vinterskiftet fra IFK Göteborg og kvitterede med både en assist til Tom Høglis mål kort før pausen, mens han satte trumf på efter pausen ved selv at løfte bolden ind forbi Thomas Mikkelsen i FCV-buret.

Ludwig Augustinsson går dermed i fodsporene på en anden stor FCK-back i form af Zdenek Pospech. Den tjekkiske forsvarsspiller scorede også i sin debut, da han bidrog med 2-0-målet i 4-1-sejren over Lyngby BK i marts 2008. I den kamp scorede Mathias 'Zanka' Jørgensen desuden også. Den stærke forsvarsspiller var også med på holdet søndag aften, da FC København vandt 2-0 over FC Vestsjælland.

Andre forsvarsspillere til at score i debutkampen er AaB's Kasper Pedersen, der i 2013 scorede i 2-3-nederlaget til Silkeborg IF. Kolja Afriyie, Leon Jessen, Michael Gravgaard, Mads Rieper, Kent Nielsen og Morten Falch er også blandt de forsvarsspillere, der har scoret i debutkampen i Superligaen.