FCK tabte europæisk generalprøve

På trods af dominans tabte FC København med 0-3 hjemme til West Bromwich.

Midt i Superligaens begyndelse tog FC København sig et europæisk frikvarter, da West Bromwich kiggede forbi Østerbro til en testkamp. Kampen var aftalt mellem FCK og klubbens tidligere træner Roy Hodgson, der, da aftalen kom i hus i foråret, var manager i den engelske klub. Nu er han som bekendt engelsk landstræner.

Kampen var en klassisk træningskamp med mange udskiftninger og manglende tempo. De danske værter viste dog ved flere lejligheder, at de har noget at byde på også europæisk. FCK havde bolden mest igennem hele kampen, men fik ikke spillet sig frem til ret mange åbne muligheder.

West Bromwich scorede kampens første mål efter et kvarter, da Steven Reid scorede på et flot frisparksmål. Han var tæt på at fordoble antallet af flotte frisparksmål, da han med et kvarter igen forsøgte sig lidt længere ude, og med mere power. FCK-reserven Kim Christensen fik dog vippet bolden over mål.

West Bromwich scorede endnu et mål i kampens sidste minut. I en løbeduel mellem Shane Long og Peter Larsson i venstre side, blev svenskeren den lille, og så nedlagde han angriberen inde i feltet. Dommeren pegede på pletten, og Long sparkede selv bolden i nettet til 0-2. Minuttet efter burde Santin have reduceret, men han missede en helt fri chance ved at sparke langt over.

Det blev også 0-3 i overtiden, da Gabriel Tamas trykkede af fra kanten af feltet. Den strøg ind i det fjerneste hjørne efter at have ramt Bryan Oviedo i bagdelen undervejs.

FCK gav spilletid til nogle af reserverne, der ikke har fået spilletid i de første Superliga-kampe. Kim Christensen, Kris Stadsgaard, Søren Frederiksen og Christian Grindheim fik alle luftet bentøjet efter nul spilleminutter i de to første Superliga-runder.