Generelle Allan Olsen

Åben skydeskive i AGF: Nu peger pilen kun på ham

Foto: Getty Images

Afskeden med David Nielsen er ikke overraskende, men nu peger pilen entydigt på sportschef, Stig Inge Bjørnebye, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

Af Allan Olsen

FYRING ELLER EJ? Ligegyldigt. At David Nielsen er fortid i AGF efter lørdagens kamp mod FCN lå lige på den flade.

David Nielsen har længe set ud som en, der sagtens kunne finde på at sige ‘så er det edderhakkeme nok’ - og han bekræfter også i pressemeddelelsen, at energien er forsvundet. Fra ham - og dermed holdet, der også i lange perioder har spillet som om, at de gerne ville have en ny cheftræner.

FORHOLDET MELLEM David Nielsen og Stig Inge Bjørneby har heller ikke - set udefra - lignet en dans på roser.

Inden brostenene hagler ned over David Nielsen, så lad os skære det ud i aarhusiansk pap, at han har været en succes i AGF. Uden tvivl.

Et er resultaterne, hvor top-seks målsætningen er opnået to år i træk med en tredje- og fjerdeplads til følge, men noget andet er den stolthed, David Nielsen har bragt ind i klubben.

Efter AGF i mange år har været en duknakket patient, så har David Nielsen banket noget rygrad ind i klubben - og hans samspil med fansene har været eminent.

ALLIGEVEL ER afskeden med David Nielsen det eneste rigtige efter en miserabel sæson, hvor intet er lykkedes, og som startede med en afgrundsdyb fiasko mod nordirske Larne tilbage i august.

Så var linjen ligesom lagt - og desværre for AGF blev den ikke afveget synderligt.

At AGF nærmest kun blev reddet af et Vejle-hold, der havde svært ved at stikke og bekende, er sønderivende pinligt. 

Skåret helt skarpt, så blev AGF  vel kun blev frikendt for et sandt nedrykningsdrama i sidste spillerunde, hvis ikke Lawrence Thomas havde droppet i Halderslev og dermed sikret AGF tre vigtige point i i den første kamp i nedrykningsspillet.

SÅ NEJ, DAVID Nielsen har bestemt ikke leveret, men det har sportschef Stig Inge Bjørnebye denondefløjtemig heller ikke.

Nordmanden med Liverpool-baggrunden har eksempelvis brugt historisk mange penge på at styrke truppen op til denne sæson, men må slukøret erkende, at de mere end 40 millioner kroner penge er brugt endnu dårligere end på en stak russiske aktier…

Som Aarhus Stifttidenes chefredaktør Jan Schouby meget præcist slog fast overfor Tipsbladet om de mange penge brugt: Mikael Anderson har ikke vist sig ret meget bedre end Bror Blume, og Eric Kahl er vand ved siden af Casper Højer. Kevin Diks er lysår bedre end D'Alberto og Oliver Lund.

Svært at være uenig.

Læs også: Her er fem bud på David Nielsens afløser

DAVID NIELSEN var selvfølgelig ikke Stig Inge Bjørnebyes opfindelse al den stund, nordmanden kun har været i klubben et års tid, men det bliver den næste træner, som netop bliver nordmandens vigtigste opgave, nemlig at finde den rigtige.

Og for Stig Inge Bjørnebye er skjoldet med navnet David Nielsen nu fjernet.

Nu peger pilen entydigt på sportschefen, hvis AGF-projektet ikke viser tydelige tegn på forbedring.

Der er ikke plads til endnu et fjumreår for Stig Inge Bjørnebye - for så må han være næste mand ude af døren!