• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

VM-matchbold: Vi er slet ikke i den liga

Foto: Getty Images

- Mod Australien kan vi ikke fedte os til noget, men vi står også med et landshold, der ikke sprudler af ekstraordinær klasse, skriver Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

HOLD NU KÆFT - og spil fodbold, opfordrede Stig Tøfting i går i en kommentar her på tipsbladet.dk.

Gjorde de så det, det danske landshold? Tjae, holdt kæft gjorde de - og kampen på banen var da også en pænt forsøg på at spille fodbold.

Ja, faktisk var Danmark pivfarlige i et par omgange, og man kan da heller ikke sige sig fri for at ærgre sig over, at Jesper Lindstrøm ikke smaskede kuglen i kassen til 2-1 med lidt under 20 minutter igen.

NÅ, SET OVER hele kampen, så var den blå-hvid-rød, og den franske hane galede bare højest.

Den individuelle kvalitet hos Dembele, Mbappe, Griezmann var bare rendyrket årgangsbourgogne - og selvfølgelig kampafgørende.
Selvfølgelig vidste de danske spillere godt, at når Dembele og Mbappe satte fart, så ville de ni ud af ti gange drible, men alligevel fik de tre danske midterforsvarer og Rasmus Nissen og Joakim Mæhle alligevel problemer, når de to kant-raketter satte turboen på.

Og netop Mbappes ryk mod baglinjen og samspillet med Theo Hernandez gav Frankrig det første mål, mens det skarpe indlæg fra Griezmann gav det andet. Rendyrket VM-klasse - og den liga spiller Danmark ikke i for øjeblikket. For mange slider med med formen. Ikke mindst i offensiven, hvor EM's power, utilregnelighed og en snert af gfalskab mangler.

SELVFØLGELIG ER DET ingen katastrofe at tabe til de franske verdensmestre, men Danmark havde alligevel nogle momenter i en kamp, hvor begge hold trak sig pænt tilbage når modstanderen havde kuglen - og derfor blev det aldrig en rock n’roll-kamp som den mod Tunesien.

NU BETØD Australiens lidt overraskende sejr over Tunesien faktisk, at det var ligegyldigt om Danmark fik uafgjort eller tabte til Frankrig. Australien skal besejres, hvis Danmark skal videre fra gruppen - og den matchbold må selvfølgelig ikke kludres væk.
Det vil altså stadig være en kæmpe fiasko, hvis ikke Danmark formår at slå et temmelig middelmådigt australsk mandskab - og nu fik man lidt af det gruppeheld, der også var på spil under EM i 2021, fordi Tunesien ikke formående at slå Australien og dermed kunne nøjes med et point mod Frankrig

DANMARK HAR naturligvis kvaliteten til at slå Australien, men igen viste Danmarks store problem sit grimme ansigt igen: Hvem hulen skal score de mål? Nu fik vi et fra Andreas ‘AC' Christensen efter et hjørnespark, men i etableret spil så skaber og scorer Danmark for lidt.

Er der noget godt at tage med fra kampen mod Frankrig? Tjae, mentalt kan Danmark konstatere, at man stadig ikke har vundet en VM-kamp, men omvendt, så FIK Danmark faktisk skabt nogle chancer og ikke mindst scoret. Lindstrøm burde have nettet, Braithwaite har et fint forsøg og der var flere fine tilløb til noget brugbart.

VAR DER NOGET, vi savnede ud over flere danske mål? Ja, at Christian Eriksen får sendt sig tilbage i en langt større kreatør-rolle, end vi har set hidtil. Kom nu, Christian. Der skal være flere chanceskabende afleveringer fra dine fødder!
Joakim Mæhle mangler også stadig at stemple ind i turneringen, mens Mikkel Damsgaard alt for nemt forsvinder helt ud af kampene - også selvom Frankrig er et verdensklassehold.

Nu gælder det som sagt Australien, hvor Kasper Hjulmand fint kan skrotte sin treback-kæde og bringe en ekstra offensivspiller ind. Her kan vi ikke fedte os til noget, men må bare ud over ørkenen, hvis ikke den danske VM-fest skal forsvinde op i Qatars nattehimmel.