Video : Tipsbladet
Landshold

Blæst bagover: Er du sindssyg for en angriber!

- Vi har måske sagt det før, men NU har Danmark fundet sin klare førsteangriber, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

ET KONGERIGE FOR en angriber! Nogenlunde sådan må Kasper Hjulmand have tænkt i tiden efter fiaskoen i Qatar, hvor Danmark som bekendt måtte forlade slutrunden allerede efter gruppespillet.

Meget er prøvet med Andreas Cornelius, Jonas Wind og Kasper Dolberg, men meget tyder på, at Hjulmand ikke skal lede længere.

RASMUS HØJLUND blev fundet for let til en VM-plads, men gad vide om ikke Kasper Hjulmand burde slå sig selv over skinnebenet over den beslutning? Jo!

OK, den tidligere FCK-spiller er blevet klart bedre siden VM-udtagelsen, men der er bare så meget klasse i den 20-årige knægt - og han lagde da også både Parken og kongerige for sine fødder med en fremragende kamp i sejren over Finland.

Specielt med et vaskeægte verdensklasse-mål, der blæste undertegnede bagover - og det var Preben Elkjærs navn, der umiddelbart kom frem på den indre lystavle, da en reference skulle graves frem til den type scoring. 

1-0-SCORINGEN VAR i den absolut ypperste angriberklasse. Alexander Bahs indlæg var høj klasse, men tjek Højlunds perfekte position, lækre forfinte-løb, det balletagtige spring ind i bolden - og så den særklasse lækre miniberøring med det øverste af vristen.

Jamen, det var angriberhåndværk i særklasse. Mesterligt, ypperligt.

LÆG OGSÅ TIL, at Rasmus Højlund er så meget til stede i feltet hele tiden. Med sin fysik er han en mundfuld for forsvarerne, hele tiden i bevægelse, hele tiden søger han den farlige position - og som opspilsstation er han fremragende.

Tilmed har han den nødvendige fart til også at kunne true i dybden - og så er en fantastisk udstråling med i pakken også. Han udstråler vilje, krigerindstilling og vindermentalitet. 

Nå, ja - og så kan man jo godt unde ham den succes i Parken, han aldrig fik som FCK-spiller...

Ja, selvfølgelig skulle han have scoret i anden halvleg, da han var mutters alene med Hradecky, men med målet til både 2-1 og 3-1, så er han naturligvis tilgivet. Er du sindssyg for en angriber!

JEG VED GODT, AT vi tidligere har proklameret, at NU var landsholdets klare førsteangriber fundet. Andreas Cornelius, Jonas Wind og Kasper Dolberg har alle fået prædikatet, men jeg prøver sgu’ gerne igen: Rasmus Højlund er langtidsholdbar - og bør være en klar nummer et på den plads!

ELLERS VAR der egentlig ikke vanvittigt meget, at glæde sig over denne martsaften i Parken. En afstemt midtbane, der ikke holdt tempoet oppe, En Damsgaard, der for ofte faldt ud af rollen som den kreative kraft, Mathias Jensen med mange boldtab - og et forsvar, der ikke var på tæerne, da Oliver Antman sendte chokbølger gennem Parken.

ALT DET BLIVER selvfølgelig overskygget af de tre point i et fyldt Parken, men ikke mindst Rasmus Højlunds klassekamp. Landsholdets krystalklare nutid og fremtid.