• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Fyringstruet: Sædet er glohedt

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Niels Frederiksen trækker voldsomt på sin kredit i Brøndby, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

DET ER IKKE tit, at man knalder tre kugler i kassen - og så alligevel ikke vinder kampen. Det skete så både for Manchester United, Liverpool og Brøndby i weekenden.

På vidt forskellig vis. Hverken Erik Ten Hag eller Jürgen Klopp kom med resultaterne nærmere end fyreseddel, men det må forholde sig anderledes med Niels Frederiksen i Brøndby.

Anderledes kan det ganske enkelt ikke være med et 2022, der har været helt horribelt. 26 kampe, 30 point, negativ målscore - og et pointgennemsnit på sølle 1,15 per kamp.

Det er simpelthen elendigt, og langt fra det Brøndby gerne vil være - og smider penge efter - nemlig en top-tre klub i Danmark.

Niels Frederiksen kan se tilbage på et vldsomt skuffende 2022, hvor pointgennemsnittet er helt nede på 1,15 per kamp.

ISOLERET SET, så spillede Brøndby ingen dårlig kamp mod Lyngby, skabte de chancer, der skal til, scorede tre mål, men med et pivåbent forsvar, så kunne Superligaens dårligste mandskab alligevel få point med fra Brøndby Stadion - og det er ildevarslende for Brøndbys chancer for at komme i top-seks.

Hovedet på blokken og et tidligt bud: Brøndby kommer ikke i mesterskabsslutspillet.

Ja, der er kun tre point op, men hvem skal de kyle ud af top-seks samtidig med, at FCM formentlig også kommer derop? Viborg, FCN, AGF?

DET SKAL NIELS Frederiksen og co. selvfølgelig heller ikke bruge tid på, men egentlig blot sørge for, at Brøndby selv får point nok, men det kan blive rigeligt svært - og jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at Niels Frederiksen er træner i Brøndby, hvis top-seks kikser.

Mesterskab i forrige sæson eller ej, hvilket var en sensationel krone på Niels Frederiksens trænerkarriere.

Den kredit rækker bare ikke langt i en fodboldverden, hvor kravet om resultater er vedvarende. Derfor kan bankmanden Frederiksen hurtigt ende med et ubehageligt overtræk...

TRUSLEN MOD Frederiksen kan være tættere på, end man lige skulle tro. Forude venter nemlig en perlerække af svære kampe. Randers ude på søndag, derefter derby mod FCK hjemme - og SÅ AGF ude.

Man kunne sagtens forestille sig, at der ikke gemmer sig mere end et enkelt point i de tre kampe - og sker det, så kan jeg sagtens se Niels Frederiksen være fortid i Brøndby.

Det kan man snildt kalde uretfærdigt. Det er jeg helt klar på, for jeg synes også, at Niels Frederiksen er blevet syltet med alt for sene tilgange.

JA, FODBOLDDIREKTØR Carsten V. Jensen HAR åbnet den store Prangerpung, men Daniels Wass, Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo kom jo nærmest, da en fjerdedel af turneringen var spillet - og europa-eventyret skyllet ud i vasken.

De point i Superligaen, der i teorien kunne være hentet til kontoen med et bedre hold, er jo lige præcis dem man skal ud og hente nu.

DER ER HELLER ikke tvivl om, at Frederiksen er ved at tabe opbakning blandt Brøndbys-fansene - og det kan man sådan set godt forstå.

Fordi:

  • Udtrykket er forvirrende. Hvor er den klart defineret spillestil? Er Niels Frederiksen ved at falde i samme gryde som Jess Thorup, hvor pragmatismen og synet på modstanderne kom til at fylde for meget?
  • Han holder fast i Daniel Wass som back, selvom kvaliteterne hos landsholdsspilleren formentlig kunne komme mere i spil på den centrale midtbane.
  • Han har for stor tålmodighed med Josip Radošević, der ikke har fart nok i boldomgangen.
  • Der er katastrofalt lidt styr på modstandernes dødbolde, der har resulteret i otte scoringer imod i denne sæson.

INDTIL VIDERE ser det dog ud til, at Niels Frederiksen har en chef i Carsten V. Jensen, der også er ligeglad med en klart defineret stil. Det ligner dog en klar fejl, for er Brøndby netop ikke karakteriseret ved aggressivt pres, direkte spil og fart mod modstanderens felt?

Jeg synes i bund og grund, at Niels Frederiksen er en super type. Ærlig, skarp, velformuleret på tv, selvom gassen og energiniveauet også hér har været en smule for nedadgående. 

Det ændrer bare ikke på, at Niels Frederiksen er Superligaens mest pressede træner - og hvis ikke han skal følge i fodsporene på Bo Henriksen, Lars Friis og Jess Thorup, så skal der point på kontoen i en fart.

Læs om Brøndby IF's spillerbudget i 2022/23 lige her.